Linux masaüstü ortamları

Haklısınız hocam. Ama maalesef yazılım desteği çok kısıtlı.

Aynen öyle. Elinize sağlık her şey özetlenmiş.

Bu ortamlar sistemine göre seçilir aslında. XFCE, LXDE, LXQT gibi ortamlar düşük sistemli bilgisayarları hedef almış, buna göre geliştiriliyor.

Cinnamon, KDE, GNOME gibi ortamların da böyle bir hedefi yok, ağır ortamlar. Bu ortamları seçenlerin zevklerine kalmış, gidip de düşük sistemli bilgisayarlara bunları kurarsan sapıtır sistem tabii.

Bazı ortamlar özeleştirme konusunda daha özgür bırakıyor seni. Xfce gibi. GNOME benzeri ortamlarda, tweaks kurmak zorundasın.

Alternatif programları windowsta denedim. Office lisansım bittiği için yedek olarak libre office kullandım ve inanılmaz kullanışsız buldum ardından idareten wps kurdum. Oyunlar ve programlar konusunda alternatifler yerine birebir alıştığımız kaliteli yazılımları kullanabilsek şu an Windows'un esamesi okunmaz bence.

Bunun nedeni GNU/Linux'un açık kaynaklı ve özgür olmasıdır. Geliştiriciler istediği gibi masaüstünü geliştirebilir.
Windows'da da Explorer.exe dışında ortamlar var ancak Microsoft Windows'u çok kısıtladığı için insanlar pek geliştirmiyor.
İşte bazı Windows için masaüstü ortamaları:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…