Arkadaşlar merhaba. 32 GB hafıza kartıma Linux Mint 19.1'i yazdım ancak, eski dizüstümde çalışmasına rağmen, yeni dizüstümde boot etmiyor. Ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler. Bu arada "nomodeset quiet splash" ya da "nouveau.modeset=0" komutlarını denesemde, işe yaramadı.
Hocam, beni o kadar küçültmeyin yavhu. Sistem ve grub, SSD'ye kurulu. Kurulum esnasında hafıza kartı ve kurulacak SSD hariç tüm depolama aygıtları çıkarıldı.
Rufus. Hem UEFI, hem normal BIOS modda yazdırdım. Sistemde UEFI+Legacy seçili. Bence, benle ilgili değil, Linux ile ilgili bir destek sorunu. Çünkü eski sistemde çalışırken, ve kendi bilgisayarımda Kali Linux boot ederken, yalnızca Mint boot etmiyor.
Grub dosyalarınız bozuksa veya bazı dosyalar eksikse ”Linux Mint boot error” da oluşabilir. Grub'u birincil sabit diskinize yeniden yüklemek isteyebilirsiniz.
Linux önyükleme aygıtınızı takın ve önyükleyin.
Linux Mint'in nerede kurulduğunu belirlemek için Unity Dash'den Gparted Partition Editor'ı çalıştırın. Genellikle EXT4'e kurulur.
Şimdi Ctrl + Alt + T tuşlarına basarak terminale erişin.
Terminalde “ sudo mount / dev / sda5 / mnt ” yazın. Tırnak yok NOT : / dev / sda5'i Linux Mint bölümünüzle değiştirin.
Daha sonra kurulumda belirtilen “ grub-install –root-directory = / mnt / dev / sda ” mo alıntı yazın.
Başarıyla kurulduğunu belirlemek için “mesajı tamamlandı” mesajı görünecektir. Hata bildirilmedi. ”
Ardından, Grub 2 bootloader'ı “ sudo update-grub ” yazarak tırnak içine alın.