Linux Mint 19.3'ten Ubuntu 18.04'e geçilmeli mi?

ShadoWw_xy5

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Fidan gibi bir türk genci...
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yan PC'mdeki sistem şu şekilde:

2 GB RAM.
Intel Pentium E6600 3.06 GHz.
AMD Radeon HD 5450 1GB.
80 GB HDD.

Linux Mint kullanıyorum. Kendi ayarlarımı yaptım ve sistem boşta 230 MB RAM ve ayrıca CPU'yu %5-10 gibi kullanıyor. Sizce Ubuntu 18.04'e geçmeli miyim (32 Bit olarak)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ubuntu 16.04'te olur. Çünkü Snap Market var. Güncel uygulama kullanabilirsin gibi hissediyorum.

Eski bir işletim sistemi kullanmanı önermem. MX Linux projesinin 32 Bit sürümü var ona geçebilirsin.

İşlemciniz 64 bit destekliyorsa, 64 bit işletim sistemi kullanın. 32 bit işletim sistemi ile yapabilecekleriniz çok sınırlı. Hele de linux tarafı için... 2 GB RAM için antiX öneririm. Hem güncel hem tüy kadar hafif. Kendi ayarlarımı yaptığım dediğiniz değerden bile daha hafif + daha güncel + 64 bit. AntiX zor gelirse Bodhi, Archcraft gibi hafif dağıtımlara bakabilirsiniz. MX Linux da güzel ama en hafifi olan fluxbox sürümünde bile 2 GB RAM'i zorlayabilir. Yine de deneyebilirsiniz.

Eski bir işletim sistemi kullanmanı önermem. MX Linux projesinin 32 Bit sürümü var ona geçebilirsin.

Geçtim hocam, ancak o çok zorluyordu bende başka bir OS'a geçtim.

Hocam 64 Bit PC'yi fazla kastırıyor ama CPU 64 Bit'i de destekliyor. Bende şu an PrimeOS'a geçtim ilaç gibi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…