Linux Mint 20 Mate ve Windows 10 Pro Dual Boot nasıl yapılır?

Slloven

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Dual Boot yapmaya karar verdim. şu anki işletim sistemim Windows 10 Pro ve bunun yanına Linux Mint 20 Mate kuracağım.
Sistem özelliklerim: Laptopum Dell Inspiron N5010 6 GB RAM AMD Radeon HD Mobility 5470 1 GB ekran kartı işlemcim I5-M460 2.53 GHz fakat şu an laptopta batarya bozuk oldugu için takmıyorum. O yüzden biraz performans kaybı var ama batarya alacağım. Dual Boot'u nasıl yapabileceğimi yazabilirseniz çok sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu yapmadan önce şu an kullandığım Windows 10 Pro'da C ve D olarak 2 tane bölüm var laptopta 500 GB harddisk var. C ve D diskini tek disk yapabilir miyim? Daha sonra onu bölüp böldüğüm kısma Linux'u kurmayı düşünüyorum.

Eğer tek disk C ve D olarak bölünmüşse C v D'yi birleştirip, tekrardan Linux için alan ayırabilirsiniz.

Şuan D Diskini Direk Biçimlendirdim linuxu buraya kuracağım C diskinde 117 gb alan var D diskinde 341 gb alan var. yeterlimi bu seviye

Aktif olarak kullanıcağınız işletim sistemine daha fazla yer verin. bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…