Çözüldü Linux Mint başlangıç ayarlarına nasıl kod eklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

goktug.59

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ 15IAX9 - RTX 4050 / 24GB RAM / i5 12450HX
Hocam, ışıklı klavyem var ama başlangıçta kapalı olarak başlıyor. Hep terminale sudo xset led 3 yazmak istemiyorum, bunu otomatik yazdırmanın bir şekli var mı acaba? Aynısı NumLock için de geçerli, NumLock'u da otomatik açmasını istiyorum nasıl yapabilirim?

Çözüldü yardım için @runit hocama teşekkürler.

Başlangıç Uygulamalarına girdim, altta + butonuna tıkladım, Özel komut'a bastım, isimlendirdim, Komut kısmına xset led 3 yazdım, açıklamayı geçtim, başlangıç gecikmesini 0'a çektim. Not: Giriş yaptıktan sonra çalışır.

Terminale girdim sudo apt install numlockx yazdım Sistem Ayarlarından Giriş Ekranına girdim ve yukardan ayarlara bastım, Tuş kilidi etkin seçeneğini açtım ve bu kadar.

Son düzenleme:
Çözüm
Ayarlarda "Otomatik başlangıç" diye bir seçenek olması lazım, veya onun gibi bir şey. Ekle deyip komut bölümüne xset led 3 yazın kaydedin. Olmazsa .config içerisindeki autostart dosyasına da yazabilirsiniz...
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı