Linux Mint boot edilmiyor

cagdasuino

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 9300| GTX 1050 | 16 GB DDR4 | WD 1 TB HDD | ADATA LEGEND 800 M.2 SSD| İNTEL UHD 630 | Win11 and MacOS Monterey
Excalibur G770 cihazıma Linux Mint kurulumunu başarıyla gerçekleştirdim ve Windows'u sildim. Bilgisayarımda 2 disk var: SSD ve HDD. SSD'yi biçimlendirip Linux Mint'i bu diske kurdum. Ancak sistemi yeniden başlattığımda sol üst köşede "reset System" uyarısı alıyorum ve bilgisayar kendini döngüye alarak sürekli yeniden başlıyor. Fakat F12 tuşuna basarak boot menüsüne girersem, orada "Ubuntu" (diskin adı) seçeneği var ve onu seçtiğimde sistem açılıyor. Bu sorunun çözümü nedir acaba?

Excalibur G770 cihazıma Linux Mint kurulumunu başarıyla gerçekleştirdim ve Windows'u sildim. Bilgisayarımda 2 disk var: SSD ve HDD. SSD'yi biçimlendirip Linux Mint'i bu diske kurdum. Ancak sistemi yeniden başlattığımda sol üst köşede "reset System" uyarısı alıyorum ve bilgisayar kendini döngüye alarak sürekli yeniden başlıyor. Fakat F12 tuşuna basarak boot menüsüne girersem, orada "Ubuntu" (diskin adı) seçeneği var ve onu seçtiğimde sistem açılıyor. Bu sorunun çözümü nedir acaba?

Ubuntu seçeneğini boot Order'da 1. Sıraya getirmen lazım.

SSD'yi değil Ubuntu'yu alman lazım 1. Sıraya.
o görünmüyor hocam hocam boot menümde

en iyisi resim atayım size anlarsınız

SSD'yi değil Ubuntu'yu alman lazım 1. sıraya.

Ne yapmam gerek hocam yoksa geri Windows'a dönmek zorunda kalırım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240918_182727.jpg
    IMG_20240918_182727.jpg
    111,5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
O görünmüyor hocam hocam boot menümde

En iyisi resim atayım size anlarsınız

Ne yapmam gerek hocam yoksa geri Windows'a dönmek zorunda kalırım.

Muhtemelen legacy kurulum yaptığınız için böyle oldu. Windows'a geri dönün ve USB'nize GPT olarak Ventoy kurup ISO'yu tekrar atın ve UEFI olarak boot edip öyle kurulum yapın.

Muhtemelen legacy kurulum yaptığınız için böyle oldu. Windows'a geri dönün ve USB'nize GPT olarak Ventoy kurup ISO'yu tekrar atın ve UEFI olarak boot edip öyle kurulum yapın.

Zaten Ventoy programı üzerinden kurdum ve GPT sectim.

Hocam GPT seçtim Windows'u silmedim bu sefer gene aynı oldu ama

Son düzenleme:
Önemli verilerinizi yedekleyin. Linux Mint'i canlı masaüstü ortamında açın ve önce bir gparted yazılımı ile diski temizleyin. Başlat menüsündeki arama kısmına gparted yazıp bulabilirsin.

Ventoy ayarlarında secure boot tiki etkin olsun. Ventoy exFAT olarak flashlıyor, bunu değiştirmeyin. BIOS'unuz eski tip BIOS ise mbr, UEFI ise GPT kullanın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı