Merhaba arkadaşlar bugün Linux Mint vs Windows 10 yapacağım iki bilgisayarım var biri Windows 10 biri Linux.
Başlıyorum:
Windows kapalı Linux açık kaynak işletim sistemidir.
Linux Mint Windows 10 karşılaştırma yaptım 2 bilgisayarımı yan yana getirip hız testi yaptım iki bilgisayarımın özellikleri:
Linux olan: i3 4 GB RAM AMD ekran kartı.
Windows olan: i5 4 GB RAM GeForce 940 MX.
Açılma ve kapanmada Linux daha hızlı aynı anda Google Chrome açtm çok az bir farkla Linux kazandı çok fark yok ama Linux daha hızlı çalışıyor.
Program desteğine gelince tabii ki Windows.
Görsellik+performans tabii ki Linux.
Ben Linux'u Windows'a göre daha çok beğendim çoğu şeyini istediğimiz gibi yapabiliryoruz Windows'ta her şeyi değiştiremezsiniz mesela ben denemek için sol altta olan (Windows'ta 4 kare ) onu. Türk bayrağı yaptım. Sonra tekrar eski haline soktum (çok önemli bir şey değil tabii)
Hangisi daha iyi ona gelelim:
Windows'ta program desteği çok eğer ki oyun oynayan çok fazla program kullanan biriyseniz Linux önermem.
Ama ben daha çok web de gezinip Linux destekli oyunlar oynarım derseniz tabii ki size Linux'u öneririm abarttıkları kadar kotu bir işletim sistemi değil Linux öyle hiçbir programı desteklemiyor değil örneğin CS:GO ETS 2 gibi birçok oyunu destekliyor desteklemese bile Wine adlı program ile Windows programlarını Linux'ta çalıştıra biliyorsunuz tabii ki Windows'tan Linux'a geçince biraz zorlanırsınız çünkü biraz daha değişik 1-2 gün kullanırsanız alışırsınız unuttuğum bir şey varsa lütfen yazın hepinize iyi günler.