Linux Mint Cinnamon vs Windows 11 Home

leonada

Decipat
Daha fazla  
Merhaba şu an Windows 11 Pro kullanıyorum (MAS ile etkinleştirdim) ama aklımda ya Windows 11 Home versiyona geçmek ya da Linux tarafına geçmek var. Linux tarafında daha önce Xfce ve Cinnamon'u denemiştim. Oyun oynamayı çok seven birisiyim. Ama biliyorsunuz Windows kadar iyi değil hala Linux oyunlarda. Bir yandan da Linux'a geçip Windows bataklığından çıkmak istiyorum. Microsoft Edge'i dayatması, arka plan hizmetleri, gerekli gereksiz birçok hizmet ve izin, zaten günümüzde çok az olan 8 GB RAM'imin yaklaşık 4 GB'ını gasp edip çökmesi, bazen eski sürücüleri yüklemesi vb aklıma gelmeyen birçok eksi yönü var. Yani bir taraftan da benim için artı yönleri var mesela dediğim gibi oyun uyumluluğu. LoL oynamayı seviyorum ama Linux'a geçersem LoL oynamak hayal olacak benim için. Yani ne yapsam diye düşünüyorum birkaç gündür. Windows 11 Home mu Linux Mint Cinnamon mu? LoL dışında oynadığım oyunlar CS2, GTA 5(son zamanlarda bayağı), farklı hikayeli oyunlar ya da farklı bir tat olsun diye deneme amaçlı farklı rekabetçi oyunlar.

CS2, GTA 5'i ve hikayeli oyunları Linux'da da sorunsuz oynayabilirsiniz. Riot oyunlarını oynamanızın maalesef bir yolu yok.

Bu siteden online rekabetçi oyunların Linux'daki anti-cheat desteğini görebilirsiniz.

Are We Anti-Cheat Yet?

Bu siteden de oynamak istediğiniz oyunun Linux'daki uyumluluğunu öğrenebilirsiniz.

https://www.protondb.com/

Windows'ta kal. LoL oynuyorsun, rekabetçi oyunlar diyorsun. Linux kurunca ne yapacaksın? Linux yazısını mı izleyeceksin?

Hocam LoL'den dolayı tereddütteyim ama sorun şu eskiden Windows 10 da iken ve ilk zamanlarda Windows 11'i çok seviyordum. Ama saydığım nedenlerden dolayı baymaya başladı. Şu an beni Windows'ta tutan birkaç şeyden biri LoL, Lenovo'nun yardimci programları.

Ben linux kurmuştum oyunlarda baya performans sorunu yaşamıştım. Tekrar Windows'a geçtim. Linux Nvidia ekran kartlarında biraz sorunlu çalışıyor. Amd ekran kartlarını tavsiye ediyorlar.

Ben Linux kurmuştum oyunlarda bayağı performans sorunu yaşamıştım. Tekrar Windows'a geçtim. Linux NVIDIA ekran kartlarında biraz sorunlu çalışıyor. AMD ekran kartlarını tavsiye ediyorlar.

Benim ekran kartı Intel UHD Graphics dahili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…