Bu kadar iyi bilgisayarın var neden Windows kurmuyorsun?

Çok uzun bir süre Windows kullandım, Vista, 7,8.1 ve 10'u deneyimledim. Windows'tan hem sıkıldım hem de bıktım; acil işin olur bir açarsın seni Windows Update ekranı karşılar onu beklersin, format atarsın lisans sıkıntısı çıkar, KMS atarsın arkadan bilgisayarı götürürler, ucuza key alırsın süreli olur, orijinali desen çok pahalı, bir iki bir şeyi değiştireyim özelleştireyim desen lisans yoksa unut üçüncü parti yazılım denesen mavi ekran.
Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum ama GNU/Linux öyle değil, özgür hissediyorum Windows'ta saydığım bu hataları görmek için ya çok sıkıntılı bir dağıtım kullanmak ya da sistem dosyalarına ciddi zararlar vermek lazım. Onun dışında çoğu dağıtım ücretsiz ve açık kaynaklı, bir sorunun olduğunda internetteki geniş Linux topluluğu sana çözümü sunuyor.
Açık kaynaklı olduğu için bir program geliştirmede ya da entegre etmede kolaylık sağlıyor. Kaynak tüketimi az tamam 20GB RAM'im olabilir ama sistemin boşta 1 GB kullanması mı daha iyi yoksa boşta en az 3-4 GB kullanması mı daha iyi.
Ben zaten sadece Linux kullanan biri değilim, günlük kullanım ve yazılım işleri için Linux tercih ediyorum ama oyun oynamak istediğimde ikinci bir taşınabilir SSD ile Windows'a geçiyorum.
Onun dışında sadece Linux.
Ayrıca Linux Windows'a kıyasla daha iyi batarya ömrü veriyor. En azından şu an Fedora öyle.
Ayrıca şöyle bir şey de var. Windows'ta çok büyük sıkıntılar yaşadın diyelim nereye gideceksin sürüm mü düşüreceksin? 11'den 10'a geçtin diyelim aynı sorunu yaşama ihtimalin yüksek çünkü altyapıları aynı ayrıca Windows 10'un da fazla zamanı kalmadı, daha alt sürümler zaten güvenli değil.
Custom Windows sürümleri desen onların da güvenliği şüpheli ki onlar da aynı altyapıyı kullanıyor.
Linux'ta ise bir ton dağıtım var ve o oranla farklı temalar, farklı masaüstü ortamları, farklı kabuklar var. Birinde yaşadığın sorunları diğerinde hiç yaşamıyor ya da daha beterini yaşayabiliyorsun ama günün sonunda aşkını da buluyorsun. Windows gibi üzmüyor.