Razer Hyundai Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 16 Mart 2019 Mesajlar 1.418 Makaleler 1 Çözümler 2 13 Haziran 2021 #1 Mint'i Boot ettiğim zaman ses hep buradaki kırmızı ile çizdiğim aygıt ile başlıyor. Ama ben her Mint'i Boot ettiğim zaman otomatikman HDMI ile başlamasını istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?
Mint'i Boot ettiğim zaman ses hep buradaki kırmızı ile çizdiğim aygıt ile başlıyor. Ama ben her Mint'i Boot ettiğim zaman otomatikman HDMI ile başlamasını istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?
F fersend Megapat Zamanın Tanığı Katılım 1 Kasım 2016 Mesajlar 1.669 Çözümler 8 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Haziran 2021 #2 Varsayılan ses aygıtı seçeneği olmalı. Varsayılan ses aygıtı olrak belirleyin. Artı 0 Eksi
iloveichigo Kilopat Katılım 17 Kasım 2020 Mesajlar 3.257 Makaleler 13 Çözümler 42 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Haziran 2021 #3 Biraz araştırdım. pacmd list-sinks | grep -e 'name:' -e 'index:' bu komudu girin ve istediğiniz cihazın adını bulun. Sonra da nano /etc/pulse/default.pa komudunu girip şunu ekleyin: set-default-sink cihazınadı(eğer varsa düzenleyin) Örnek: [CODE title="Çıkış"]$ pacmd list-sinks | grep -e 'name:' -e 'index:' * index: 0 name: <alsa_output.pci-0000_04_01.0.analog-stereo> index: 1 name: <combined>[/CODE] [CODE title="/etc/pulse/default.pa dosyasına yapılacak değişiklik:"]set-default-sink alsa_output.pci-0000_04_01.0.analog-stereo[/CODE] Kaynak: PulseAudio/Examples - ArchWiki Artı 0 Eksi
Biraz araştırdım. pacmd list-sinks | grep -e 'name:' -e 'index:' bu komudu girin ve istediğiniz cihazın adını bulun. Sonra da nano /etc/pulse/default.pa komudunu girip şunu ekleyin: set-default-sink cihazınadı(eğer varsa düzenleyin) Örnek: [CODE title="Çıkış"]$ pacmd list-sinks | grep -e 'name:' -e 'index:' * index: 0 name: <alsa_output.pci-0000_04_01.0.analog-stereo> index: 1 name: <combined>[/CODE] [CODE title="/etc/pulse/default.pa dosyasına yapılacak değişiklik:"]set-default-sink alsa_output.pci-0000_04_01.0.analog-stereo[/CODE] Kaynak: PulseAudio/Examples - ArchWiki
O OzgunP Gigapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol Katılım 2 Ekim 2020 Mesajlar 3.933 Makaleler 6 Çözümler 275 13 Haziran 2021 #4 Depodan pavucontrol paketini kurmayı dene, bununla varsayılan çıkış aygıtını seçebilirsin. Kod:Panoya kopyala sudo apt install pavucontrol Artı 0 Eksi
Depodan pavucontrol paketini kurmayı dene, bununla varsayılan çıkış aygıtını seçebilirsin. Kod:Panoya kopyala sudo apt install pavucontrol