Linux Mint ISO yazdıramıyorum

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2021-03-16 23-38-26.png
    Ekran Görüntüsü - 2021-03-16 23-38-26.png
    208,9 KB · Görüntüleme: 59
Şuradan mintstick paketini indir ve kur. http://packages.linuxmint.com/pool/main/m/mintstick/mintstick_1.4.1_all.deb

Bu paket hem ISO yazdırmaya hem de USB bellekleri biçimlendirmeye yarar. Kurduktan sonra menüden mintstick olarak aratıp USB biçimlendiriyi açarsın. Bununla USB belleği biçimlendirmeyi denersin. Sonra yeniden aratıp Kalıp Yazıcı ile ISO dosyasını yazdırırsın. Aşağıdaki komutlarla da açabilirsin.

Biçimlendirme sudo mintstick -m format

ISO yazdırma sudo mintstick -m iso

Şuradan mintstick paketini indir ve kur. http://packages.linuxmint.com/pool/main/m/mintstick/mintstick_1.4.1_all.deb

Bu paket hem ISO yazdırmaya hem de USB bellekleri biçimlendirmeye yarar. Kurduktan sonra menüden mintstick olarak aratıp USB biçimlendiriyi açarsın. Bununla USB belleği biçimlendirmeyi denersin. Sonra yeniden aratıp Kalıp Yazıcı ile ISO dosyasını yazdırırsın. Aşağıdaki komutlarla da açabilirsin.

Biçimlendirme sudo mintstick -m format

ISO yazdırma sudo mintstick -m iso

Hocam başarıyla biçimlendirildi USB bellek ama yazdırma kısmında hata aldım ek bırakıyorum.
Zamanında kernel yükseltince çözülmüş, yükseltin isterseniz.

Hocam Linux'u beğendiğim için yeni yeni kullanmaya başladım lakin işlemleri tam bilmiyorum. Dediğiniz kernel yükseltmesi nasıl yapılır?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2021-03-18 16-14-47.png
    Ekran Görüntüsü - 2021-03-18 16-14-47.png
    241,3 KB · Görüntüleme: 41
  • Ekran Görüntüsü - 2021-03-18 16-26-27.png
    Ekran Görüntüsü - 2021-03-18 16-26-27.png
    207,9 KB · Görüntüleme: 50
Hocam başarıyla biçimlendirildi USB bellek ama yazdırma kısmında hata aldım ek bırakıyorum.

Hocam Linux'u beğendiğim için yeni yeni kullanmaya başladım lakin işlemleri tam bilmiyorum. Dediğiniz kernel yükseltmesi nasıl yapılır?

Hâlâ salt okunur dosya sistemi hatası alıyorsun. Gparted uygulamasını kur ve aç. Sağdaki kısımdan USB belleğini seç, sonra sağ tıkla ve ayır seçeneğini seç. Son olarak Aygıt menüsünü aç ve "Bölümlendirme tablosu oluştur" seçeneğini seçip uygula. Bu şekilde disk bölümleme tablosu yeniden oluşturulur. Sorun bu şekilde çözülmüyorsa, fazla uğraşma bence.

Bir de çıktıları resim yerime foruma aktarırsan daha iyi olur, en azından daha rahat okunur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı