Linux Mint kurarken Windows'u bozdum

eloinf

Hectopat
Selam. Yardımınıza ihtiyacım var, ben hiçbir şey bilmeden HDD'ye Linux Mint kurmaya çalıştım ve pişmanım. Öncelikle Linux Mint'i boot menüden açtım, "ınstall Linux Mint" dosyasını açtım ve dil falan seçtim, disk seçme yerinde dualboot olarak kullanmayı seçtim fakat HDD gözükmüyordu, bu yüzden başka bir şey'e tıkladım ve oradan 30 GB alan ayırdım. Kurulum bitti ve GRUB install başarısız oldu diye bir mesaj çıktı diye hatırlıyorum. Daha sonra boot Repair'i recommend repair şeklinde çalıştırdım ve Linux'u tekrar çalıştırdı fakat Linux açılmadı. Bende ben bu işi beceremedim diyerek Windows'a geçmek istedim, fakat Windows açılmadı ve direkt BIOS'a attı beni, çıkamadım da, sonra launchcsm enabled yaptım ve Windows'un kurulu olduğu SSD'yi Bootmenu'de en üste koydum. Ve sonrasında alta koyacağım ekran görüntüsündeki hatayla karşılaştım. Eksik anlattıysam özür dilerim bu konuyla alakalı bilgim hiç yok, sadece Linux'u keşfetmek istemiştim ve Windows'u bozdum, nasıl tekrar düzelteceğim?

Dosya Ekleri

• 16878664194704114574594519837403.jpg
    293,4 KB · Görüntüleme: 48

Temiz kurulum. Ya da şunları yapın:

İlk önce format USB oluşturup dil vs. seçtikten sonra şimdi yükle ekranına gelin. Shift + F10'a basın (Shift + Fn+ F10 da olabilir.). Sonra terminale şunları yazın:

Kod:
diskpart
Kod:
list disk
Kod:
select disk x (x değişkenine kendi diskinizin numarasını yazın.)
Kod:
list part
Kod:
select part y (y değişkenine kendi diskinizdeki EFI bölümü numarasını yazın. Genelde 100MB olan bölümdür.)
Kod:
format fs=FAT32
Kod:
assign letter z
Kod:
exit
Kod:
bcdboot C:\Windows /l tr-tr /s Z: /f ALL

Temiz windows flashınız varsa onunla direkt olarak temiz kurulum yapın. Eğer yoksa linuxu temiz bir şekilde kurun. Sonra linux bilgisayardan flashınıza windows kurun ve tekrar windowsa dönün

SSD'yi değil Windows bootmanager'ı en üste koymalısınız.

Eğer yoksa en kolay çözüm format atmak. Eğer USB hazırlayacak başka PC yoksa önce Linux Mint'i doğru bir şekilde kurup Ventoy veya WoeUSB kullanarak tekrar Windows kurun.

Hocam GRUB bozulmuş işletim sistemi değil boot partisyonu sıfırlayıp bcdboot kullanmak lazım. Eğer sistem UEFI değilse format.

Bir de özellikle Linux dağıtımları kurarken Rufus kullanmak yerine Ventoy kullanın. Windows için de kullanılabilir tabii.

Hem dilediğiniz kadar ISO'yu içine atabiliyorsunuz hem de normal depolama olarak kullanabiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…