Linux Mint kurulumda Wi-Fi bağlanmıyor

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Linux Mint Mate indirdim. Kurulum ekranında internete bağlanamıyorum. Wi-Fi'yi seçip şifremi giriyorum Ubuntu-drivers yazıyor altında 1dk sonra disconnect bağlanılamadı gibi şeyler söylüyor. Ne yapmalıyım? Kurulumda çalışmıyorsa yüklendiğinde de çalışmayabilir diye düşündüm. Başka sürüm denediğimde internet biraz sıkıntılıydı. Fakat Windows'ta gayet iyi çalışıyor.

Ethernete bağlama imkanınız varmı

Başka taban distro dener misin? Cachy olabilir.

Driver sorunu yaşıyorsunuz muhtemelen. Mint edge deneyin, eğer yine aynı sorunla karşılaşırsaniz Arch tabanlı dağıtım deneyebilirsiniz. Driver konusunda en az sorun çıkaran dağıtım arch. Garuda linux tavsiye edebilirim. Bazen Arch güncelleme alınca bozuluyor, garuda ile eski haline dönmek çok kolay oluyor

Hem bilindik popüler olmasından hemde başlangıç dostu olmasından dolayı Mint kullanmak istiyorum.

Telefon interneti açarak bağlayabilirim. Sonra ne yapacağım?
Hocam kurulum sonrasında da driver sorunu yaşayacaksınız. Bence direkt diğer dağıtımlara bakın

Hem bilindik popüler olmasından hemde başlangıç dostu olmasından dolayı Mint kullanmak istiyorum.

Telefon interneti açarak bağlayabilirim. Sonra ne yapacağım?
Ubuntu forku olduğundan dolayı kernel, yazılımlar geride belki yeni gelen güncelllemelerde sorunu çözebilirk. Onun için önermiştim.

Tamam Arch kullanayim ama hiç bir bilgim yok yeni başladım Linux'a. Arch full kodlardan ibaret değil mi?

Tamam Arch kullanayim ama hiç bir bilgim yok yeni başladım Linux'a. Arch full kodlardan ibaret değil mi?
Bence yine önce mint edge deneyin. Düz arch kurulumu biraz karmaşık gelebilir ama garuda linux arch tabanlı. Dümdüz garuda linux indirebilirsiniz

Garuda, cachy de çok kod girmene gerek yok. Kurulum yine mint gibi ilerle ilerle ilerle yükle şeklinde. Gerekirse yay kurarsın.

Bence yine önce mint edge deneyin. Düz arch kurulumu biraz karmaşık gelebilir ama garuda linux arch tabanlı. Dümdüz garuda linux indirebilirsiniz
Mint Edge sürümünü deneyeyim o zaman. Intel i5 5200u (HDD) yeterli mi Mint edge için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…