Linux Mint kurulumunda 3. parti yazılımları neler?

Hüseyn1322

Hectopat
Daha fazla  
Linux Mint'ı kurarken 3. parti yazılımlarını kurmak ister misiniz yazıyor. Benim ekran kartım bozuk olduğu için güncelleme ya da programı kurulunca siyah ekran hatası veriyor. Yani 3. parti yazılımları driverlar falan mı yoksa başka bir şeyler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde Nvidia GPU ya da Broadcom wi-fi gibi aygıtlar varsa, bunlarla ilgili 3. parti (çekirdekle gelmeyen) sürücüleri kuruyor. Ayrıca video çözücüleri de kuruyor. Eğer Nvidia ya da Broadcom gibi aygıtlar yoksa, sadece video çözücüler kuruluyor. Linux Mint 20'de bu seçenek yok aslında, sadece video çözücü vb. eklentileri kuran seçenek var.

Linux Mint'ı kurarken 3. parti yazılımlarını kurmak ister misiniz yazıyor. Benim ekran kartım bozuk olduğu için güncelleme ya da programı kurulunca siyah ekran hatası veriyor. Yani 3. parti yazılımları driverlar falan mı yoksa başka bir şeyler mi?
3. parti yazılımlar derken işaret ettiği şey sürücü yazılımı ve video çözcüleridir. İşaretlerseniz eğer mevcutsa driver yani sürücü yazılımlarını kuracaktır. @Hüseyn1322

Son düzenleme:
Yani ekran kartı driverımı güncellemeyecek ya da ya da yüklemeyecek değil mi?
3. parti yazılımlar derken işaret ettiği şey sürücü yazılımı ve video çözcüleridir. İşaretlerseniz eğer mevcutsa driver yani sürücü yazılımlarını kuracaktır. @Hüseyn1322

Tamam teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı