Linux Mint nasıl kaldırılır?

Goktugbabapiro

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz 2.60 GHz
RAM:80 GB
80 GB depolama alanı
Ekran kartı: GeForce GT 740M
Şimdi ben Linux Mint Dual boot yapacaktım, tabii çok da iyi değilim. Yardım aldım internetten. Ama ben kodlama falan hiç bilmiyorum. Ve ayrıca Windows ne kadar yavaş olsa da seviyordum ve eğlenceliydi. Yani kısaca kurmaktan bir anda vazgeçtim. Şimdi ise nasıl Linux Mint'i sileceğim ve Windows'a nasıl geri döneceğim hakkında yardıma ihtiyacım var.

Şimdi ben Linux Mint Dual boot yapacaktım, tabii çok da iyi değilim. Yardım aldım internetten. Ama ben kodlama falan hiç bilmiyorum. Ve ayrıca Windows ne kadar yavaş olsa da seviyordum ve eğlenceliydi. Yani kısaca kurmaktan bir anda vazgeçtim. Şimdi ise nasıl Linux Mint'i sileceğim ve Windows'a nasıl geri döneceğim hakkında yardıma ihtiyacım var.

Dual boot kurduysan başlangıçda seçenekler çıkar zaten. Oradan Windows'u seçip Linux Mint'in olduğu disk ya da bölünmüş yeri disk yönetiminden silerek çözebilirsin.

Dual boot kurduysan başlangıçda seçenekler çıkar zaten. Oradan Windows'u seçip disk yönetiminden silerek çözebilirsin.

Evet ama bulamadım. Yardımcı olabilir misin?

Sıkıntı orada işte. Windows'a giremiyorum.

Anladığım kadarıyla elinde tek bir bilgisayarın var ve bir de Linux Mint kurulum USB'si doğru mu anlamışım? Yapabileceğin en iyi seçenek Linux Mint kurmaya çalıştığın HDD/SSD'yi tamamen silerek oraya grubsuz Linux Mint Cinnamon kurmak. Daha sonrasında ise Windows ISO'sunu indirin ve balenaEtcher - Flash OS images to SD cards & USB drives 'ya gidin.

CTRL+ALT+T kombinasyonu ile terminal'i açın ve cd Downloads yazın. İndirilenler klasörüne geldiğiniz zaman chmod +x dosyaismi.appimage yazın. (tab komutu ile kolayca dosya isminin devamını getirebilirsiniz.) Dosyayı tıklayarak çalıştırın. ISO dosyasınızı ve FLASH belleğinizi seçtikten sonra Windows kurulum USB'sini yazın. Devamında ise normal bir şekilde Windows kurabilirsiniz. (Linux Mint kurduğunuz diskteki her bölümü sildiğinizden emin olun.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı