Dostlarım selamlar. Linux Mint'e yeni geçtim ve bayağıdır araştırıyorum ama çözüm bulamadım. Bilgisayarı her açıp kapattığımda klavye İngilizce oluyor ve klavye ayarlarında Türkçe gösteriyor. Türkçe Q vs. değil sadece Türkçe yazıyor. Her PC'yi açtığımda terminalden setxkbmap tr ile Türkçe yapmak zorunda kalıyorum. Çözüm için yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bir. Sh dosyası oluşturun, klavye-ayari. Sh gibi. Bunun içine zaten kullandığınız setxkbmap tr komutunu yazın ve başlangıç programları arasına ekleyin.
Ayarlardan değiştirmeyi denediniz mi denemişsinizdir diye düşünüyorum ama yine de sormak istedim.
Yapmadıysanız
Klavye Düzenini Ayarlama
Klavye Ayarları menüsünü açın:
Menu> Tercihler > Klavye > Düzenler (Layouts) sekmesine gidin.
Ekle deyin
İstediğiniz düzeni (örneğin Türkçe Q veya Türkçe F) ekleyin ve listenin en üstüne taşıyın.
Gereksiz düzenleri kaldırın.
Ekran görüntüsüde atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışayım. Kendimde kullandım. Şimdi farklı bir dağıtımdayım. Ben yaşadığımı hatırlamıyorum ama düzen eklemişde olabilirim.
Bir. Sh dosyası oluşturun, klavye-ayari. Sh gibi. Bunun içine zaten kullandığınız setxkbmap tr komutunu yazın ve başlangıç programları arasına ekleyin.