Linux Mint üzerinde klavye ve mouse çalışmıyor

ShadoWw_xy5

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Fidan gibi bir türk genci...
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yan bilgisayarıma Linux Mint kurdum her şey güzel gidiyordu. PC'yi yeniden başlattım klavye ve mouse çalışmamaya başladı. Hareket ettirdim, tuşlara bastım sonuç yok. BIOS'a baktım alakası yok. Çözüm önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, yan bilgisayarıma Linux Mint kurdum her şey güzel gidiyordu. PC'yi yeniden başlattım klavye ve mouse çalışmamaya başladı. Hareket ettirdim, tuşlara bastım sonuç yok. BIOS'a baktım alakası yok. Çözüm önerisi olan var mı?
Çözüm önerim Grub'dan kurtarma modunu seçip, oradan bir kernel seçip öyle başlat. Büyük ihtimalle klavye ve faren çalışacaktır.

GRUB menüsüne nasıl girebilirim hocam?
Hocam 2 yol var.

1. yol; Bilgisayar başlatırken Boot menü tuşuna basın ve sabit disk üzerinden Ubuntu yada Linux Mint hangisi çıkıyorsa onu seçin. USB'de olanı değil ha. Hatta USB falan takılı ise çıkart. Karıştırabilrisin.

2. Yol; Mint açılırken zorla kapatın. Gerek fişini çekin gerekse 10 sn. güç tuşuna basılı tutun.

Hocam 2 yol var.

1. yol; bilgisayar başlatırken boot menü tuşuna basın ve sabit disk üzerinden Ubuntu'ya da Linux Mint hangisi çıkıyorsa onu seçin. USB'de olanı değil ha. Hatta USB falan takılı ise çıkart. Karıştırabilrisin.

2. yol; Mint açılırken zorla kapatın. Gerek fişini çekin gerekse 10 sn. güç tuşuna basılı tutun.

Sağ olun hocam, şimdi deneyiceğim dediklerinizi birazdan geri dönüş yaparım.

Klavyeyi USB2 portuna takmayı deneyin.

Hocam denedim ama gene olmamıştı.

Hocam 2 yol var.

1. yol; bilgisayar başlatırken boot menü tuşuna basın ve sabit disk üzerinden Ubuntu'ya da Linux Mint hangisi çıkıyorsa onu seçin. USB'de olanı değil ha. Hatta USB falan takılı ise çıkart. Karıştırabilrisin.

2. yol; Mint açılırken zorla kapatın. Gerek fişini çekin gerekse 10 sn. güç tuşuna basılı tutun.

Hocam dediğinizi denedim ama bu yöntemde olmadı bende çareyi sıfırdan kurulumla çözdüm cevaplarınız içinde gene de teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı