Linux Mint üzerinde USB'ye ISO yazma

581710

Centipat
Makaleler
2
GitHub üzerinden Ventoy'u indirdim ve buraya çıkart dedikten sonra "ventoyguı. X86_64" dosyasını program olarak çalıştırdım ve şu ekran karşıma geldi.

"Install" mı demeliyim? Deyince ne olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
"ventoyguı. X86_64" dosyasını program olarak çalıştırdım ve şu ekran karşıma geldi.
Root yetkileri vermediyseniz program hata verecektir.

O dizinde terminal açıp şu komutu girin:

Bash:
sudo ./VentoyGUI.x86_64

Ardından Option kısmından, eğer sisteminiz UEFI ise, gerekli ayarlamaları yapın ve Install deyin. Başarıyla kurmuş olacaksınız.

Eğer BIOS'unuz UEFI ise öncelikle MBR yerine GPT seçip öyle kurun. Sonrasında isonuzu Ventoy dizinine atın. Yeniden başlatıp boot Menu'den USB'yi seçin. Açılan Ventoy ekranından isonuzu seçip çıkan seçeneklerden birincisini seçin. Sorun olursa ikincisini deneyin.

Tabii bunları yapmadan önce Ventoy'un içine attığınız ISO'nun hash değerini kontrol etmenizde fayda var.

Kontrol etmek için gtkhash uygulamasını kullanabilirsiniz. SHA256 çıktısını ISO sağlayacısının belirttiği SHA256 çıktısıyla karşılaştırın eğer çıktılar aynıysa ISO'yu doğru indirmiş ve Vento'ya doğru bir şekilde atmışsınız demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…