Linux Mint upgrade sonrası bilgisayar açılmıyor

ErrorCorrection

Hectopat
Daha fazla  
Sudo apt upgrade metodunu çalıştırdım.
Neredeyse 1 aydır upgrade etmiyordum.
Sonra birden upgrade bitti derken bir anda kapandı. Herhalde yeniden başlayacak sandım. Bekleme ekranında 5 dakika durdu ve fanlar hızlı dönmeye başladı.
Bende kapattım hemen. Sonra yeniden açıp format attım.
Format atıyorum ama ikide bir GRUB hatası alıyorum. Şimdi yeniden deneyeceğim format atmayı.
Sizce bu sorun neden kaynaklandı?

Sudo apt upgrade metodunu çalıştırdım.
Neredeyse 1 aydır upgrade etmiyordum.
Sonra birden upgrade bitti derken bir anda kapandı. Herhalde yeniden başlayacak sandım. Bekleme ekranında 5 dakika durdu ve fanlar hızlı dönmeye başladı.
Bende kapattım hemen. Sonra yeniden açıp format attım.
Format atıyorum ama ikide bir GRUB hatası alıyorum. Şimdi yeniden deneyeceğim format atmayı.
Sizce bu sorun neden kaynaklandı?
Ne yaptınız, dediklerinizden hic birsey anlamadim.

APT'de boyle sorunlar normal. Kapattiginiz zaman bir sey derleniyor vs. olabilir ve buyuk ihtimalle bu yuzden acilmadi sistem.

GRUB hatasini cozmek icin offline kurulum yapin.

Ne yaptınız, dediklerinizden hiçbir şey anlamadim.

APT'de boyle sorunlar normal. Kapattiginiz zaman bir şey derleniyor vs. olabilir ve buyuk ihtimalle bu yuzden acilmadi sistem.

GRUB hatasini cozmek icin offline kurulum yapin.

Sudo apt upgrade komutunu çalıştırdım ama 1 aydır yapmıyordum.
Sonra işte tam bitti derken bilgisayar kapandı. Bende upgrade oldu yeniden başlayacak diye düşündüm ama öyle olmadı. Bazı komutlar gözüktü ekranda. 5 dakika falan hiçbir yazı gelmedi sadece birkaç komut vardı ekranda. Bekledim ama bir şey yoktu. Bende kapattım. Format attım. Format atarken GRUB hatasi çok aldım ve offline ile çözdüm.

Hocam şansızlık olmuş. Böyle bir durum olursa format atmak en iyisi. Tavsiyem fedora ya geçmeniz. Ubuntu(ve tabanlı dağıtımlar) pek stabil değil. Arch da geçebilirsiniz. Banada olmuştu mesela ama kendi suçum. Archdayken gece yarısı bir program kurmuştum ve eski library hatası nedeni ile çalışmamıştı. Gece yarısı uykulu kafayla update başlattım ve 5-6 dk sonra dalgınlığıma gelip sistemi kapattım ve bum. İstesem live cd den düzeltirdimde uğraşmak istemedim zaten temiz kurulum yapacaktım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı