Tamam hocam sakin olun bir şey demedik. Lakin ben snapin iyi olduğu bir şey görmedim. Yani neden flatpak + dağıtımın paket yöneticisi varken kapalı kaynak olan bu paket yöneticisini kullanayım ki?
1. Öncelik Snap paketleri, bağımlılık istemez. Bir nevi çalışma ortamını şişeler.
2. Birincinin özelliklerine istinaden Snap, GNU/Linux işletimi sisteminden bağımsız çalışır. Bilmiyorum belki Ubuntu 18 kullanabilriiz artık. Denemedim hiç. Hep Ubuntu 18'i çok sevmişimdir.
İlk defa Linux kuracaksanız Mint. Pop!_OS'in de kurulumu kolaydır ama Dual boot yapacaksanız GRUB'ı kendisi ayarlamıyor sanırım, kendi kurulumlarımda GRUB'ı ayrıca ayarlamam gerekmişti. Ayrıca 4 GB veya daha az RAM'li ve/veya HDD'li bir sisteminiz varsa kesinlikle Mint Xfce. GNOME'lu Pop!_OS'e 4 GB RAM yetmiyor ve Firefox kullanırken bile swap kullanmaya başlıyor. Swap alanı HDD'ye kuruluysa da yavaşlıktan ötürü sistem kilitleniyor resmen.
Pop!_OS kullanıcıları sizi kandırmış açıkçası hepsi Debian tabanlı. Hatta ltt kanalında Pop!_OS ile Steam kurarken GNOME'u sildiğini ne hızlı unutmuşuz.
Ciddi manada kullanmak için ne zaman dpkg kullanan bir dağıtım kullansam depolar bozuldu belki tek tüke bozulmadığı zamanlar vardır. Belkide tabanda sorun vardır koşmayın peşinde fazla.
Hazır yüklü geldiği için kullanırsın. Steam gibi birçoğu popüler yazılım snaptede var dolayısıyla snapi kaldırıp yerine flatpak kurmaya çalışmak gerekli bir davranış değil.
Hazır yüklü geldiği için kullanırsın. Steam gibi birçoğu popüler yazılım snaptede var dolayısıyla snapi kaldırıp yerine flatpak kurmaya çalışmak gerekli bir davranış değil.
Benim indirdiklerimin hepsi sorunsuz çalıştı. Ki çok fazla AppImage kullanmıyorum çünkü gerek yok. Uygulamayı indirmesi saniyelerimi alıyor. Yani portable olup olmaması önemli değil aslına bakarsan. Linux'ta saniyeler içinde birçok uygulamayı yükleyebiliyorsun.