Linux Mint vs Pop!_OS

Hocam mesela Yuzu Appimage için sorun oluşturabilir. Clang mı LibC mi ne o bağımlılıklarda sorun oluyordu; Ubuntu 22.04, Ubuntu 20.04 ve Ubuntu 18.04 ama Windows 7, 8.1, 10 ve 11'de sorunsuz çalışıyor Yuzu .exe.

Flatpak desen çok alan kaplıyor ayrıca dosya konumları, datasını bulmak uğraştırıcı.

Bir iki nadir durum yaşandı diye Windows daha iyi olmuyor. Yuzunun ne olduğunu bilmiyordum bile. Baktığımda siteleri bile kapalı. Bu geliştiricinin kabahati Linux'un değil. Geliştiricinin en azından flatpak veya deb gibi daha popüler yerlerede paket çıkarması gerekir. Yoksa uygulama yükleme konusunda Windows daha iyi derseniz şimdi camdan atlarım.

Hocam flatpak ve dpkg belirli çoğu durumda internet bağlantısı gerektirir. Dpkg paketleri bile bazı durumlarda bağımlılık indirmesi için dpkg'yi configure etmek gerekiyor.

Hocam flatpak ve dpkg belirli çoğu durumda internet bağlantısı gerektirir. Dpkg paketleri bile bazı durumlarda bağımlılık indirmesi için Dpkg'yi configure etmek gerekiyor.

Yani? İnternet bağlantınıda sağlayıver bir zahmet? İnternet olmadan mı kullanıyorsun bilgisayarı. Yani bu bir avantaj değil bence. İnternet için driver kuruyorum onu kurarken internet gerekmiyor.

Yani? İnternet bağlantınıda sağlayıver bir zahmet? İnternet olmadan mı kullanıyorsun bilgisayarı. Yani bu bir avantaj değil bence. İnternet için driver kuruyorum onu kurarken internet gerekmiyor.
Hocam bağımlılıkların olması bir eksi ve internet gerektirmesi de kısmen eksi olabilir. İnternet olmazsa Linux kullanımı kullanışsız olur ama Windows için bu öyle geçerli değil.

Hocam bağımlılıkların olması bir eksi ve internet gerektirmesi de kısmen eksi olabilir. İnternet olmazsa Linux kullanımı kullanışsız olur ama Windows için bu öyle geçerli değil.

Bağımlılıkların olması eksi değil. Windows'ta bağımlılıklar ortak kullanılmıyor ve Linux bu konuda daha iyi. Ayrıca Windows'ta internetsiz yapıpta Linux'ta yapamadığın neredeyse hiçbir şey yok.

Oyunlarda bile bir sürü Proton sürümü deniyor hocam. Bu bile bir şeye bağımlılık yani ver zorluk.

Bence Pop!Os daha iyi görünüm olarak.
Pop! Os Gnome masaüstüyle geliyor, görünüm olarak bence en kötü masaüstü de Gnome, cep telefonu menüsü gibi. Ayrıca özelleştirebilme konusunda da en zayıf Gnome. KDE Plasma ve Xfce'yi her şeye benzetebiliyoruz. O yüzden Mint derim. Kullanımı çok kolay ve stabil.

Merhaba Linux kuracağım, aralarından hangi dağıtımı önerirsiniz?

Oyun için pop_os! Günlük kullanım için Mint.

GNOME az özelleştirilebiliyor mu? Hocam çok önyargılısınız başta bana da öyle gelmişti ama en az Xfce kadar kişiselleştirilebiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…