Linux Mint yazılarda kayma ve titreme

277726

Kilopat
Makaleler
4
Arkadaşlar Web'de gezerken yazılarda kayma ve titreme oluyor. Çok sık olduğu için artık Linux kullanmayı bırakmaya kadar gidecek gibi duruyor. Araştırmalarım sonucunda vblank kapatılıp 144Hz geçince çözüldüğüne dair söyleyenler vardı ama bende etkili olmadı. NVIDIA 455 son sürüm kullanıyorum. Linux Mint Cinnamon(UEFI).

Sistem:
CPU: AMD Ryzen 5 2600X | CPU Soğutucu: ARTİC Freezer 34 e-Sports Duo | GPU: MSI GeForce RTX 2060 Ventus 6G OC |
RAM: Corsair 2x8GB Vengeance LPX DDR4 3000 MHz CL16 | Anakart: MSI B450 GAMING Plus 3466+MHz | SSD: Kingston 480GB HyperX | Kasa: Cooler Master Masterbox MB501L 600W Carbon | Monitör: ViewSonic 23, 6" VX2458-C-MHD 1ms 144HZFreeSync/GSync

Kod:
xed admin:///lib/modprobe.d/nvidia-kms.conf

Bu komutu girerek şu satırı kontrol edin.

Kod:
options nvidia-drm modeset=0

Bu satır 0 ise 1 yapın, kaydedip çıkın ve şu komutu girin.

Kod:
sudo update-initramfs -u

Girdikten sonra sistemi yeniden başlatın.

Sürücü yöneticisin'de bu kısım seçili mi?

Default olarak seçili gelmiyor çünkü.

Dosya Ekleri

• unknown.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 77

öncesinde "ınitramfs unpacking failed: Decoding failed" şeklinde bir hata aldığım için şu videodaki ayarlar sayesinde düzeltmiştim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İlk yazdığınız komuttan sonra terminal sonuçları şu şekilde:
** (xed:7372): WARNING **: 16:34:44.770: Belirtilen konum bağlanmamış. ** (xed:7372): CRITICAL **: 16:34:58.403: xed_conversion_error_info_bar_get_encoding: assertion 'menu' failed.

Sürücü yöneticisin'de bu kısım seçili mi?

Default olarak seçili gelmiyor çünkü.

İlk başta open Source olan sürücü yüklü gelmişti ve ben resimdeki yerden önerilen olarak seçmeye çalıştığımda open Source olan versiyonu silmeniz gerekiyor gibi bir şey söylemişti. Bende elle 450 sürümünü kurmuştum. Ondan sonrasında resimdeki ayarlar kısmından önerilen sürüme yükleyebildim.
Videosu varsa atabilir misiniz? Ve ekran kartınız Nvidia ise geçmiş olsun, sürücüleri kötü ve açık kaynak sürücü yapacaklar için gereken bilgileri vermiyor.
Video yok ama zamanım olduğunda çekmeye çalışırım.

Kod:
nano admin:///etc/default/grub

Kod:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Bu satırı söyle yap.

Kod:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nvidia-drm.modeset=1"

CTRL ve X tuşuna aynı anda bas, sana kaydetmek mi istediğini soracak, y yaz ve çık.

Şu komutu gir ve bilgisayarı yeniden başlat.

Kod:
sudo update-grub
Kod:
reboot

Son düzenleme:

Hocam şu an grub sorunum yok. Bozmayalım? ha bir de Firefox 3GB RAM kullanması normal mi? CPU Windows 10'da 4GHz çalırdı normalde ama Linux'ta gördüğüm kadarıyla 2300'den yukarı çıkmıyor ama herhangi bir donma vb. sorunla karşılaşmadım.
Bende de oluyor ama bayağı nadir. Ben çoktan alıştım ama galiba seninki alışılacak gibi değil.

Ben pazar gününden beri alışırım diyorum ama sürekli Web'de derslerim için araştırma yapıyorum. Artık makale okurken gözlerim acıyor. Çok sık olmasa bile fazla makale okuduğum için yordu...

Hayır hocam bu Grub'a Nvidia modunu ekliyor, forumlarda falan hep böyle çözmüşler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…