Linux Mint yüklerken D diskindeki verileri nasıl koruyabiliriz?

GluLU

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan da anladığınız üzere Linux yüklerken C diskine yüklemek istiyorum. Linux yükleme videolarına baktım ama kimse anlatmıyordu. Bilginiz varsa açıklayarak yazaibilir misiniz? Aynı zamanda verilerim silinmesin istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu bağlantıda anlatıldığı gibi kurulum yapmayı dene. Linux Mint Kurulum Rehberi — Linux Mint Installation Guide belgelendirme çalışması

Başka bir şey seçeneği ile kuruluma devam et. Bu seçenekle kurulum yapacağın bölümü seçebiliyorsun. Bölümler /dev/sda1 , /dev/sda2 gibi isimlerle listelenir. Linux ortamında, Windows gibi harf şeklinde isimlendirme yoktur. C: olarak belirttiğin bölümün Linux ortamındaki karşılığını tespit edip, kurulumu buraya gerçekleştireceksin.

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde (terminal) çalıştırıp paylaşırsan, bunun hangisi olduğu hakkında yönlendirme yapılabilir.

Kod:
sudo parted -l
Kod:
lsblk -o NAME,PATH,SIZE,FSTYPE,LABEL

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı