Linux Mint yüklerken D diskindeki verileri nasıl koruyabiliriz?

GluLU

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan da anladığınız üzere Linux yüklerken C diskine yüklemek istiyorum. Linux yükleme videolarına baktım ama kimse anlatmıyordu. Bilginiz varsa açıklayarak yazaibilir misiniz? Aynı zamanda verilerim silinmesin istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben pek bilgim yok fakat ben sadece C diskini bırakıyorum yanlışı seçmemek amacı ile.

Şu bağlantıda anlatıldığı gibi kurulum yapmayı dene. Linux Mint Kurulum Rehberi — Linux Mint Installation Guide belgelendirme çalışması

Başka bir şey seçeneği ile kuruluma devam et. Bu seçenekle kurulum yapacağın bölümü seçebiliyorsun. Bölümler /dev/sda1 , /dev/sda2 gibi isimlerle listelenir. Linux ortamında, Windows gibi harf şeklinde isimlendirme yoktur. C: olarak belirttiğin bölümün Linux ortamındaki karşılığını tespit edip, kurulumu buraya gerçekleştireceksin.

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde (terminal) çalıştırıp paylaşırsan, bunun hangisi olduğu hakkında yönlendirme yapılabilir.

Kod:
sudo parted -l
Kod:
lsblk -o NAME,PATH,SIZE,FSTYPE,LABEL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…