Linux Mint'e Win-RAR yükleme

292941

Hectopat
Makaleler
6
Linux Mint'e WinRAR yükleyeceğim ama .tar.gz ve dosyalar böyle.
Onu nasıl yükleyeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Winrar yüklemeye gerek yok. Kaldı ki bende denemiştim zamanında wine aracılığıyla oluyor diye biliyorum. Çok sağlıklı değil. Amacınız .tar.gz gibi dosyaları görüntülemek yada çıkartmak ise terminalden çok küçük komutlarla bu işlemleri yapabilirsiniz.

Adı üstünde. *Win* RAR. Linux için open-source aynı işlemi gören uygulamalar var. Arkadaşın dediği gibi terminalde de halledilebilir bir şey.

Son düzenleme:
Eğer .rar uzantılı arşiv dosyalarını açacaksanız unrar programını kullanabilirsiniz. .tar.gz arşiv dosyalarını açacaksanız tar xvf dosyaismi.tar.gz komutunu kullanabilirsiniz.

Dahili gelen sıkıştırma programları olması lazım Linux'ta. Bende ark var, her şeyi açıyor.

Ben de kurmayı denedim ama kuramadım şu an. Tek istediğim ''.zip'' uzantılı dosyayı çıkartmak.
Sağ tıklayınca "Çıkart" seçeneği gözükmüyor mu? Hangi dağıtım ve masaüstü ortamını kullanıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi uygulama olduğunu tam olarak bilmiyorum ancak bilgisayarın arama kısmında "zip", "arşiv" ya da "sıkıştırma" şeklinde arama yaparsanız muhtemelen uygulamayı bulursunuz.

Eğer bulamadıysanız aşağıdaki rehberde gösterildiği gibi yükleyebilirsiniz.

sudo apt install zip sudo apt install unzip

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…