Çözüldü Linux Mint'te ekran kartı yöneticisi nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İsmail Ördek

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Linux Mint kullanıyorum ama nasıl ekran kartı ayarlaması için driver yöneticisini açacağımı bilmiyorum. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AMD Radeon vega 5

Bu aygıt için, güncel hiç bir Linux dağıtımında sürücü kurmanıza gerek yok. Bu aygıt, doğrudan AMD katkılarıyla geliştirilen amdgpu açık kaynak sürücüsünü kullanır. Bu aygıt sürücüsü genel maksatlı kullanımda ve oyunlarda yeterli seviyede performans verir.

Aşağıdaki komutu çalıştırdığında, driver: amdgpu şeklinde bir çıktı görebilirsin.

Kod:
inxi -Gx
AMD Radeon vega 5

Bu aygıt için, güncel hiç bir Linux dağıtımında sürücü kurmanıza gerek yok. Bu aygıt, doğrudan AMD katkılarıyla geliştirilen amdgpu açık kaynak sürücüsünü kullanır. Bu aygıt sürücüsü genel maksatlı kullanımda ve oyunlarda yeterli seviyede performans verir.

Aşağıdaki komutu çalıştırdığında, driver: amdgpu şeklinde bir çıktı görebilirsin.

Kod:
inxi -Gx

Çözüm

Kod:
inxi -Gx
Yani performans ayarlarını yapamaz mıyım

Ne için yapacaksın performans ayarı, yazdıkların çok kapalı daha net yazmalısın ne yapmak istediğini. Bir de bu konu sürücü kurulumu ile ilgili, yeterli performans alamıyorsan yeni bir konudan devam etmen daha uygun olacaktır.
Csgoda gereksiz bir fps düşüklüğü var ekran kartının ayarlarını yapacağım

Steam üzerinden kurduysan, oyun başlatıcısını aşağıdaki gibi düzenlemeyi dene öncelikle. Gamemode Linux Mint'te kurulu gelir, tek yapman gereken Steam'deki başlatıcıyı düzenlemek.

gamemode-improve-gaming-performance-in-linux-05.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı