Linux Mint'te Equalizer nasıl kullanılır?

Makaleler
5
Ubuntu tabanlı Linux Mint Xfce kullanıyorum. Equalizer kullanmak istiyorum. Yazılım yöneticisinden aşağıdaki yazılımı yükledim. Bu nasıl açılır? Açılış simgesi yok hiçbir yerde.

02.png

Öyle yazınca şu yazı çıkıyor: ''There was an error connecting to pulseaudio, please make sure you have the pulseaudio dbus module loaded, exiting...''
pactl load-module module-equalizer-sink pactl load-module module-dbus-protocol

Daha sonra ~/.config/pulse/default.pa dosyasına:
load-module module-equalizer-sink load-module module-dbus-protocol

Açılmamasını şu işlemle çözdüm: ''PulseAudio aracını açarken, bazı modüllerin eksik olduğunu belirten hatayla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda, PulseAudio’nun yapılandırma dosyasını şu komutla açın''

sudo nano /etc/pulse/default.pa

''Make some devices default'' diye yazan kısmın altına şunları ekledim:

load-module module-equalizer-sink
load-module module-dbus-protocol

İşte ekran görüntüsündeki gibi. Sonra klavyeden ctrl+x basıp kaydettim. Sonra da ESC ye basıp çıktım.
03.png

Şimdi pulse audio equalizer açılıyor. Ama şuan nedense equalizer ayarlarım dinlediğim müziklere etki etmiyor. Denemeye devam ediyorum. Ayrıca ayarlarım restart yaptıktan sonra kalıcı olur mu bilmiyorum, denemedim.

Equalizer aracının açılması için terminale qpaeq yazmak gerekiyor.
Kaynak: How to Install and Use PulseAudio-Equalizer on Linux Mint 20

Güncelleme: Equalizer şimdi işe yarıyor ve kullanılabilir halde. Masaüstündeyken sağ altta ses ayarları kısmındaki ayarlar şöyle olsun:

02.png

Terminale qpaeq yazınca ise aman en soldaki equalizer çubuğu en altta olmasın, bende en alttaydı ve ses hiç gelmiyordu.

Güncelleme 2: Ekolayzır kullanmak oyunlarda seste sürekli gidip gelmeler ve bozukluk çıkartıyor maalesef.

Son düzenleme:
Güncelleme 2: Ekolayzır kullanmak oyunlarda seste sürekli gidip gelmeler ve bozukluk çıkartıyor maalesef.
Duruma göre değişiyor, mesela pipewire kullanırken pipewire'da equalizer ayarları doğru düzgün yok ama jack uygulaması ile DST gibi oyunlarda (özellikle Klei'nin oyunlarında) çıkan Hz sorunlarını çözebiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı