Linux Mint'te ikinci diskteki dosyalar değişmiyor

Kullanmadığım zamanlar ikinci diskimi çıkarıyorum ve bu sefer dosya yüklemek için diski taktığım zaman diskteki dosyaları değiştiremiyorum. Root olarak çalıştırınca aynı şekilde dosyaları değiştiremiyorum ve kırmızı bir uyarı çıkıyor.

Screenshot from 2021-04-26 22-35-20.png

Screenshot from 2021-04-26 22-38-58.png

Screenshot from 2021-04-26 22-53-32.png

Son düzenleme:
chmod komutu ile kendine diske yazma-çalıştırma izni verebilirsin.

Kod:
sudo chmod ugo+wx /media/username/your_drive

Buradaki "username/your_drive" yolunu kullanıcı adın ve diskinin yolu ile değiştirmelisin.
Kodu yazınca aynen paylaştığım çıkıyor ve değişiklik olmuyor.

Screenshot from 2021-04-26 23-18-10.png

Ayrıntıyı kaçırmışım. ext4 dosyalama sistemi kullanan bir işletim sistemi üzerinden NTFS biçimli diske erişmeye çalışıyorsun. Haliyle salt okunur olarak kullanabiliyorsun. Disk içerisindeki veriler önemsiz ise diski fat16 veya fat32 olarak biçimlendirip mint üzerinde tüm izinlerle birlikte kullanabilirsin. Veriler önemli ise yedekleme işlemi yapıp biçimlendirip verileri tekrar diske atabilirsin.

Bunların haricinde alternatif çözüm olarak bu linkteki adımları takip edersen sorunun yine çözülecektir.

chmod komutu ile kendine diske yazma-çalıştırma izni verebilirsin.

Kod:
sudo chmod ugo+wx /media/username/your_drive

Buradaki "username/your_drive" yolunu kullanıcı adın ve diskinin yolu ile değiştirmelisin.
Bu sitede yazılanları deneyebilir misiniz? Sorununuz çözülürse hangi çözümün işe yaradığını söylerseniz sevinirim.

Lütfen yöntemleri denemeden ne olduğunu okuyun. Bazı komutlar diski biçimlendirebilir.
Sorunumu aşağıda paylaştığım konuda çözüm olarak işaretli mesaj sayesinde verilerim gitmeden çözdüm. Sonradan deneyecek arkadaşlar için media kısmından sonra kullanıcı adını ve cihazının yerini yazmaları ve bilgisayarı yeniden başlatmaları yeterli.

[CODE title="Kod"]
sudo mount -o remount,rw /media/kqqk13/4200B82700B823B7
[/CODE]

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı