Linux Mint'te ikinci diskteki dosyalar değişmiyor

Kullanmadığım zamanlar ikinci diskimi çıkarıyorum ve bu sefer dosya yüklemek için diski taktığım zaman diskteki dosyaları değiştiremiyorum. Root olarak çalıştırınca aynı şekilde dosyaları değiştiremiyorum ve kırmızı bir uyarı çıkıyor.

Son düzenleme:
Bu sitede yazılanları deneyebilir misiniz? Sorununuz çözülürse hangi çözümün işe yaradığını söylerseniz sevinirim.

Lütfen yöntemleri denemeden ne olduğunu okuyun. Bazı komutlar diski biçimlendirebilir.

Ayrıntıyı kaçırmışım. ext4 dosyalama sistemi kullanan bir işletim sistemi üzerinden NTFS biçimli diske erişmeye çalışıyorsun. Haliyle salt okunur olarak kullanabiliyorsun. Disk içerisindeki veriler önemsiz ise diski fat16 veya fat32 olarak biçimlendirip mint üzerinde tüm izinlerle birlikte kullanabilirsin. Veriler önemli ise yedekleme işlemi yapıp biçimlendirip verileri tekrar diske atabilirsin.

Bunların haricinde alternatif çözüm olarak bu linkteki adımları takip edersen sorunun yine çözülecektir.

Sorunumu aşağıda paylaştığım konuda çözüm olarak işaretli mesaj sayesinde verilerim gitmeden çözdüm. Sonradan deneyecek arkadaşlar için media kısmından sonra kullanıcı adını ve cihazının yerini yazmaları ve bilgisayarı yeniden başlatmaları yeterli.

[CODE title="Kod"]
sudo mount -o remount,rw /media/kqqk13/4200B82700B823B7
[/CODE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…