Linux Mint'te PS4 kolunu Steam görmüyor

Daha fazla  
Selamlar dostlar, Linux Mint kullanıyorum. Bugün PS4 kolumu bağlamak istedim. Bluetooth'ta sistemim direkt tanıyor, sorun sıkıntı yok ama Steam'de 'kontrolcü algılanmadı' diyor. USB ile bağlayınca gayet de çalışıyor ama iş kablosuza geldi mi Steam beni deli ediyor. bilginiz olsun, Steam'im Flatpak değil ve udev kurallarını da denedim. yardımcı olabilirseniz sevinirim. Arkadaşımın Windows'unda çalışması 1 dakikamızı bile almadı ama ben sabahtandır deniyorum hiçbir işe yaramadı yaptığım her şey (Gemini 3 hiçbir işe yaramadı). Umarım sorunum çözülür.

Kod:
sudo apt install python3-pip
sudo pip3 install ds4drv
sudo ds4drv --hidraw
Son komutu çalıştırdıktan sonra kontrolcüyü bağlamayı dene. Ek olarak sudo apt install steam-devices komutu ile paketi kurduktan sonra sistemi yeniden başlatarak deneyebilirsin.

Kod:
sudo pip3 install ds4drv.
sudo ds4drv --hidraw
Son komutu çalıştırdıktan sonra kontrolcüyü bağlamayı dene. Ek olarak sudo apt install steam-devices komutu ile paketi kurduktan sonra sistemi yeniden başlatarak deneyebilirsin.

Bu dediklerinin hepsini Gemini söyledi zaten hocam. Denedim ancak işe yaramadı. Şimdi tekrar deneyeceğim bir umut ama yani sanmıyorum çözüm olacağını.

Kod:
sudo pip3 install ds4drv
sudo ds4drv --hidraw
Alıntıladığınız o 3 satır kodun terminal çıktısı şu şekil:

Kod:
~$ sudo apt install python3-pip
sudo pip3 install ds4drv
sudo ds4drv --hidraw
[sudo] omer için parola:   
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor... Bitti
Durum bilgisi okunuyor... Bitti             
python3-pip zaten en yeni sürümde (24.0+dfsg-1ubuntu1.3).
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.
error: externally-managed-environment

× This environment is externally managed
╰─> To install Python packages system-wide, try apt install
    python3-xyz, where xyz is the package you are trying to
    install.

If you wish to install a non-Debian-packaged Python package,
    create a virtual environment using python3 -m venv path/to/venv.
    Then use path/to/venv/bin/python and path/to/venv/bin/pip. Make
    sure you have python3-full installed.

If you wish to install a non-Debian packaged Python application,
    it may be easiest to use pipx install xyz, which will manage a
    virtual environment for you. Make sure you have pipx installed.

See /usr/share/doc/python3.12/README.venv for more information.

note: If you believe this is a mistake, please contact your Python installation or OS distribution provider. You can override this, at the risk of breaking your Python installation or OS, by passing --break-system-packages.
hint: See PEP 668 for the detailed specification.
[info][controller 1] Created devices /dev/input/js0 (joystick) /dev/input/event14 (evdev)
[info][hidraw] Scanning for devices

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı