Linux Mint'ten EndeavourOS'a geçersem sorun yaşar mıyım?

Makaleler
5
Endeavour OS hiç kullanmadım. Linux Mint'ten EndeavourOS'a geçmeyi düşünüyorum. Oyuncuyum. Endeavour'u nasıl Mint gibi kullanışlı hale getirebilirim?
MangoHud, Steam, Lutris, Wine, Heroic Games Launcher, Windscribe VPN kuracağım. Bunları kurmakta ve kullanmakta sorun yaşar mıyım?

Arch tabanlıların desteği çok daha iyi olsa da biraz alışman zaman alabilir. Ben olsam şu anki sistemim stabilse geçmezdim.

Birkaç paket ile Mint kadar rahat bir halr getirmeniz mümkün.
Kurulumdan sonra aşağıdaki komut ile Pamac'ı kurun.

Bash:
yay -Syu pamac-all

Ardından Pamac'ın ayarlarını açıp AUR'u ve Flatpak'i etkin hale getirin. Bu sayede istediğiniz paketi rahatlıkla kurabilirsiniz. Mümkün mertebe Steam heroic gibi performans gerektiren uygulamalar için flatpak kullanmayın. Harici uygulamaları flatpakden kurmanızı bir sakıncası yok.

Sürücü kurma gibi konuları da Erikdubois'in rehberleri aracılığıyla rahatlıkla halledersiniz.

Ardından Pamac'ın ayarlarını açıp AUR'u ve Flatpak'i etkin hale getirin. Bu sayede istediğiniz paketi rahatlıkla kurabilirsiniz.
Endeavour OS'a şimdi geçme fırsatım oldu. Pamac'ı anlattığınız gibi kurdum, kurulum esnasında 5-6 tane soru sordu, şöyle olsun mu böyle olsun mu gibisinden sorulardı. Bunlara nasıl yanıt vereceğimi bilmesem de ilerledim bir şekilde ve Pamac'ı kurdum. Ancak şimdi Pamac'ın ayarlarını nasıl açabileceğimi bilmiyorum.

Eskiden senin gibi yapmıştım eos u daha çok beğendim daha seri ve hızlıydı minte göre.
Pamac yerine octopi kur daha güzel bence.

EndavourOS bende geçmeyi düşündüm ama her şey düzgün çalıştığından pek gerek duymadım.

Stabil dağıtımlarda bile bazı sürücüleri yükselttiğimde sorun çıkabiliyor. Mesela mesa grafik sürücülerini güncellediğimde Oblivion ekran kartımı görmemişti bende Time Shift atmıştım.

Bir de tekrar Dual boot yapıp bir şeyler deneyip sonra silmeye üşendim. Zaten rolling relase bir dağıtıma'da pek ihtiyacım yok. Ben Windows'un güncellemelerini 4 yıl boyunca kapalı tutmuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…