Aynen Windows 10'un boşta 3,5 GB kullanımı var. Linux'u eski bir PC'ye sırf internet tarayıcısında takılmak için kurdum öyle bir performans verdiki ama benim normal gündelik kullanımda kullandığım PC Windows 10. Her şey için en iyisi Windows'tur diye bir şey olmaz güvenlik konusunda da berbattır kendisi zorla Windows Defender kullandırtmaya çalışıyor 3. parti bir antivirüs ile kullanıyorum mecburiyetten.
Bu senin suçun. Bende böyle sorunlar yok. Defender yeterli ve Windows MacOS'dan daha az ram kullanıyor. Windows bellek yönetimi de yıllardır MacOS'dan daha iyi. Bana anlatmayın bunları. Windows en iyisidir.
Bu senin suçun. Bende böyle sorunlar yok. Defender yeterli ve Windows MacOS'dan daha az RAM kullanıyor. Windows bellek yönetimi de yıllardır MacOS'dan daha iyi. Bana anlatmayın bunları. Windows en iyisidir.
Monterey ve M1 Mini makinede 1 GB civarı fazla kullanıyor. Chrome, Safari farketmez. Orada RAM kullanımı çok daha fazla. 10 sene önceki Mountain Lion'da bile Windows'dan fazla kullanıyordu. MS'in işletim sistemi her yönden daha üstün. Mac sadece donanım kalitesi ve şu sıralar roket gibi ARM işlemcileriyle PC'lerden üstün ama bir sürü de dezavantaj var. Upgrade edilememe, MacOS'un Windows'dan dandik olması, yazılım uyumsuzluğu vs.
Linux başka biz Windows ve MacOS'u konuşuyoruz. O Arch Linux, sıfırdan konfigüre ediliyor. Gereksiz paketleri kurmazsan, hatta hiçbir şey kurmazsan, 1 GB RAM'de harcar. Tabii sistem de yazılım namına bir şey kalmaz. O yüzden Linux'den Linux'e, hatta Arch'dan Arch'a RAM kullanımı çok değişir.
Yorum okumaya geldim hepsi de aynı arkadaş ya. RAM kıyası daha da komik, Windows kendini hızlandırmak için RAM'i fazladan kullanıyor 8 GB RAM'i olan bilgisayarın boşta tüketimi 4 olabilir ama 2 GB bellekli sistemde de çalışıyor bu işletim sistemi tabii orada program limitleri vb. var kullanışlı değil. Ek olarak sadece Edge açık halde 11 GB kullanımım var çoğu sistemin 8 GB olduğunu düşünürsek kendimi anlatmış oluyorum sanırım.