Linux nasıl hızlandırılır?

adanlı cabbar

Centipat
Daha fazla  
Windows'ta animasyonları kapatarak ve kaliteyi düşürerek RAM kullanımını azaltıyorduk Linux Mint Xfce masaüstü ortamında bunu nasıl yaparız veya yapılabilir mi? Linux'u hafifleştirmek için başka ne yapabiliriz Windows'da gereksiz servisleri kapatıyorduk Linux'da gereksiz servis var mı? varsa hangileri gereksiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda birkaç optimizasyon ayarı gösteriyor.

Gereksiz gordugun servisleri; Stacer programi ile kolayca kapatabilirsin.
Ram tweaks, CPU tweaks konularini da arastir.

Xfce hafiftir zaten. Sistem bilgileriniz nedir?
Başlangıç uygulamalarına girin. Orada gereksiz gördüğünüz unsurları pasifleştirin.
Hâlâ beklediğiniz hıza erişemediyseniz daha hafif masaüstü tercih edebilirsiniz.

Linux'a geçtim ama sisteme nasıl bakılcağını bilmiyom Linux'ta acemiyim ama bios mbr ram'im 4gb işlemci amd radeon 2 çekirdek olduğunu biliyom.

Linux Mint menüsüne girince
"Sistem Bilgileri"
"Başlangıç Uygulamaları"
seçeneklerini görürsünüz. Bunlara bakmanız yeterli olur.

Linux'a geçtim ama sisteme nasıl bakılcağını bilmiyom Linux'ta acemiyim ama ram'im 4gb olduğunu biliyom.

Linux'te yeniysen şu servisleri devre dışı bırakayım veya şu paketleri kaldırayım vb. işlere kalkışırsan sistemini bozabilirsin. Gene de illaki merak ediyorum veya yapmak istiyorum diyorsan burada[1] ve burada[2] Ubuntu ve Ubuntu tabanlı dağıtımlar için uygulayabileceğin bazı öneriler mevcut. Şahsen ne yaptığından emin değilsen o şeyi yapmamanı tavsiye ediyorum. Eğer sisteminin bozulması önemli değilse veya denemelerini sanal makine içinde yapıyorsan sorun yok.

[1]: 12 Killer Tips To Speed Up Ubuntu Linux - It's FOSS
[2]: How To Speed Up Ubuntu Linux: 12 Must Follow Tips

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…