Windows'ta animasyonları kapatarak ve kaliteyi düşürerek RAM kullanımını azaltıyorduk Linux Mint Xfce masaüstü ortamında bunu nasıl yaparız veya yapılabilir mi? Linux'u hafifleştirmek için başka ne yapabiliriz Windows'da gereksiz servisleri kapatıyorduk Linux'da gereksiz servis var mı? varsa hangileri gereksiz.
Xfce hafiftir zaten. Sistem bilgileriniz nedir?
Başlangıç uygulamalarına girin. Orada gereksiz gördüğünüz unsurları pasifleştirin.
Hâlâ beklediğiniz hıza erişemediyseniz daha hafif masaüstü tercih edebilirsiniz.
Xfce hafiftir zaten. Sistem bilgileriniz nedir?
Başlangıç uygulamalarına girin. Orada gereksiz gördüğünüz unsurları pasifleştirin.
Hâlâ beklediğiniz hıza erişemediyseniz daha hafif masaüstü tercih edebilirsiniz.
Linux'te yeniysen şu servisleri devre dışı bırakayım veya şu paketleri kaldırayım vb. işlere kalkışırsan sistemini bozabilirsin. Gene de illaki merak ediyorum veya yapmak istiyorum diyorsan burada[1] ve burada[2] Ubuntu ve Ubuntu tabanlı dağıtımlar için uygulayabileceğin bazı öneriler mevcut. Şahsen ne yaptığından emin değilsen o şeyi yapmamanı tavsiye ediyorum. Eğer sisteminin bozulması önemli değilse veya denemelerini sanal makine içinde yapıyorsan sorun yok.