Merhaba,
Dizüstü bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum, daha çok macOS tarzı bir görünüme sahip soft ve akıcı olsun istedim masaüstü. Fedora'nın sitesinde ISO'yu bulamadım. Adımlarda yardımcı olabilecek var mı özelleştirme konusunda vs?
Ekleme olarak ISO indirdim fakat USB'ye nasıl kuracağımı bulamadım.
Github kullanıcısı türkçeye çevirmiş mi bu attığınız masaüstünü yoksa sadece ingilizce mi ?Yazdırmak için balenaEtcher öneririm.
balenaEtcher - Flash OS images to SD cards & USB drives
macOS görünümü için GNOME de taşıyan bir dağıtım veya Ubuntu kullanabilirsiniz.
GitHub - vinceliuice/WhiteSur-gtk-theme: MacOS like theme for all gtk based desktops
Burada macOS teması olan GitHub linki.
Eğer yapmayı bilmiyorsanız.
Bu videoyu izlemekte fayda var.
Sistemimi yukarıya bıraktım kontrol eder misin ?Arkadaşlar açıklamış bende diğer sorunuza yanıt vereyim, alta bırakacağım siteden ISO'yu indirebilirsiniz. Sisteminiz yeterli ise GNOME masaüstü ortamını kullanmanızı öneririm.
Fedora Workstation
We're so glad you've decided to give Fedora Workstation a try. We know you'll love it.fedoraproject.org
Genelde intel&amd X86_64 System ISO'su kullanılır.
Laptopum burada;
Hangisini önerirsiniz şimdi kafam karıştı, Fedora mı GNOME mi Ubuntu mu?
Şimdi Linux'a yabancı olduğum için bu GNOME dağıtım mı yoksa masaüstü modu falan mı ?Sizin kararınız.
GNOME Masaüstü içeren herhangi bir dağıtım kurabilirsiniz.
İsterseniz Fedora isterseniz Ubuntu hangisini seviyorsanız onu kurun.
Laptopum burada;
Hangisini önerirsiniz şimdi kafam karıştı, Fedora mı GNOME mi Ubuntu mu?
GitHub kullanıcısı Türkçeye çevirmiş mi bu attığınız masaüstünü yoksa sadece İngilizce mi?
Sistemimi yukarıya bıraktım kontrol eder misin?
GNOME bir masaüstü ortamı, eğer MacOS'e benzesin diyorsanız GNOME'lu bir dağıtım öneririm. Benim önerim Zorin OS.Laptop'um burada;
Hangisini önerirsiniz şimdi kafam karıştı, Fedora mı GNOME mi Ubuntu mu ?
Github kullanıcısı türkçeye çevirmiş mi bu attığınız masaüstünü yoksa sadece ingilizce mi ?
Sistemimi yukarıya bıraktım kontrol eder misin ?