Linux neden bu kadar uğraştırıyor?

Kabalık yok ki. Önüne gelen komutu alıp çalıştırmak bilgisizlik ve bilinçsizlikten kaynaklanır. Arkadaşa da naçizane tavsiyem sanal makinede deneyim kazanıp daha sonra kendi makinesine kurmasıdır.

Sanal mankinaya gerek yok. Linux el kitabı diye bir şey vardı onu okuması yeterli olacaktır. Eğer kitap okumayacaksa (önemli: Çok merak ediyorsa.) Amazon.com bu alınabilir.

İşletim sistemini oturup kitaptan mı öğrenecek?
Suya girmeden yüzme öğrenmek gibi. Yapmayın Allah aşkına.

İşletim sistemini oturup kitaptan mı öğrenecek?
Suya girmeden yüzme öğrenmek gibi. Yapmayın Allah aşkına.
Hocam tüm komutların ne işe yaradığını ve ne gibi sorunlarda kullanacağını detaylı bir şekilde yazmışlar. En azından fikir sahibi olur.

System76 ekibi şu anda ağırlıklı olarak cosmic masaüstü ortamı projesinde çalışıyor. Pop!_OS 24.04 sürümü hala yayınlanmadı ve muhtemelen cosmic çıkana kadar yayınlanmayacak. Bir projenin arkasında çok kişi olması projeyi iyi yapmaz. Bknz: Ubuntu. Projeyi iyi, daha doğrusu başarılı, kılan şey elindeki kaynaklarla gerçekçi bir hedef belirleyip bunu başarandır. Bknz: Linux Mint.

Aslında zor bir yanı yok ama konfor alanınızdan çıkmanıza neden olan herhangi bir yenilikte olduğu gibi alışık olduğunuza bir benzerlik arıyorsunuz ve bulamayınca gözünüzde büyüyor. Üstüne basit ama ölümcül birkaç acemi hatası tuz biber olmuş.

Geri kurup rm rf komutundan uzak duracağım. Ayırdığım disk alanının hemen dolması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hocam tüm komutların ne işe yaradığını ve ne gibi sorunlarda kullanacağını detaylı bir şekilde yazmışlar. En azından fikir sahibi olur.
Tüm komutların ne olduğunu bilmeye gerek yok.

Şurada belki binden fazla komut var. Çoğunun ne olduğunu bilmiyorum. Gerek yok çünkü. Neye ihtiyaç varsa araştırılır ve komut bulunur. Bulunan komutun kullanımı pratikle öğrenilir ve bilgi kalıcı olur.

1992 komut varmış

Geri kurup rm rf komutundan uzak duracağım. Ayırdığım disk alanının hemen dolması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Muhtemelen paket yöneticisini zorla kapatmanız gibi durumlardan dolayı önbellek birikmesi oldu. Ben de bugün AUR üzerinden librewolf derlerken yarısında vazgeçmiştim ve yaklaşık 13GB artık dosya bırakmıştı .

sudo apt-get autoremove && sudo apt-get clean komutuyla gereksiz dosyaları silip Cache'i temizleyebilirsin.

İfadeler: wie
sudo apt clean ile önbelleği temizlemeye çalıştım ancak işe yaramadı galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…