Linux neden bu kadar uğraştırıyor?

Bu mesajımı belgeleyen iki linkle birlikte raporlama yaptım fakat "yanlış bilgi" kısmı düzeltilmedi.
Bütün tarihi aldığınızda %4.86 yapıyor fakat 2009'dan bu yana sonuç aynı değil. Fakat hangi linux bağımlısı modun kuyruğuna bastım bilmiyorum yanlış bilgi olarak işaretlemiş.

Arkadaşlar, %0.18 değil %1 olsun ne fark eder? Siz kendinize eziyet etmeye devam edin.

Dostum, birincisi olarak Linux bir işletim sistemi değildir sadece çekirdeğidir.

İkinci olarak bu işletim sistemi çekirdeğinin ne kadar önemli olduğunu anlamak için sunucuların büyük bir kısmında kullanıldığından ve Microsoft, Intel gibi büyük şirketlerin The Linux Foundation’a hem sponsor olmalarından hem de Advisory boardda kendi çalışanlarından bulundurmalarından anlayabilirsin.

Sen kimsenin kuyruğuna basmadın dostum, sen yanlış bir bilgi verdin ve mesajın öyle işaretlendi hepsi bu. Windows’un popülaritesi yüksekse yüksek? Yani? İntihar etmek de yarın popüler olsa intihar eder misiniz? Biraz sert konuştum evet.

Ayrıca insanların kendilerine eziyet ettiği çıkarımına nasıl ulaştınız? Bugün bir çok insan Windows ile yaşadığı performans problemlerinden Linux tabanlı işletim sistemlerini tercih ederken diğerleri de mahremiyet ve şirketlerin oyuncağı olmamak adına kendi isteği ile geçiyor ve bu konuda gayet mutlu olan insanlar da var. Linux her konuda her daim gelişiyor. Oyun oynama konusunda bile ..

Son düzenleme:

Okuduğunu ve gördüğünü anlamaman moderatörü Linux bağımlısı yapmıyor. Önce bir okuduğunu anlamayı öğrenmeni tavsiye ederim. Delil diye attığın belgeler bile seni yalanlıyor .

Dostum, birincisi olarak Linux bir işletim sistemi değildir sadece çekirdeğidir.
Linux, hem çekirdeğin ismi hem de OS yani işletim sistemi. Bilmiyorsunuz diye açayım biraz.

Microsoft veya buna benzer firmalar Linux yatırımlarını müşterileri için yapıyor. Keza Intel veya diğer firmalarda müşterileri için yapıyor. Advisory dediğiniz şey nedir bilmiyorum fakat işletim sistemini destekliyor olarak göstermek için illaki o konuda tecrübeli bir çalışan tutması gerekiyor?
Bir şeyin yatırım alması veya destek görmesi o şeyin önemli olduğuna işaret değildir. En basit örnek 2020 yılında en büyük firmalardan bile yatırım almış, dünyanın en gelişmiş oyunu dye pazarlanan şeyin bir safsatadan ibaret olduğunu anlamamızın 1 yıl sürmüş olması gibi.

Bunu forumda belki 200 defa söylemiştim fakat tekrar söyleyeyim. Apache vakfındaki kişilerin çoğu aynı zamanda Linux vakfında da bulunuyordu. Kendilerince bunu kullandılar ve insanları Linux'e çektiler. Bir defa kemik oluştuktan sonra da etten ayrılması zor oluyor. Bugün bende web serverlarımda Ubuntu kullanıyorum. Memnun muyum? Hayır. Mecbur muyum? Evet. Nasıl ki Microsoft Office rakibi yoksa Apache ve web serverlar konusunda da Linux'ün rakibi yok. Ama emin olun o yıllarda Apache'yi Linux'te daha stabil yapmasalardı bugün Linux'e kimse dönüp bakmazdı..

15+ yıldır Windows kullanıyorum ben neden hiç görmedim şu performans problemlerini? 1GB ram'e sahip bilgisayara Windows 10 kuranları gördüm 2016'lı yıllarda. Kasınca da, Windows performans sorunları. Oyun oynama konusunda bile dedin ya, işte olay budur. Senin "gelişim" olarak aktardığın şeye Windows 2008'de noktayı koydu zaten? Olay budur. Kendinizi ele veriyorsunuz.

Birincisi, cehaletini bu kadar erken aktardığın için teşekkürler; daha işletim sistemi ile onun çekirdeği arasındaki farkı bilmiyorsun.

1-Linux çekirdektir, kendi içerisinde bir arayüzü yoktur; doğrudan önyüklenemez ve donanımla olan ilişkileri halleder. Daha ileriye geçtiğimizde GNU/Linux kavramı ortaya çıkıyor, bu GNU ise GCC, GRUB, GTK gibi bir çok farklı açık kaynaklı yazılımla kullanıcının gördüğü boyama işlerini ya da GRUB ile önyükleme, GCC ile programların derlenmesi işlemlerini üstlenir. Bu yüzden Linux'un adı çoğu yerde GNU/Linux olarak zikredilir.

2-Dağıtım ile çekirdek farklıdır, geliştirenler farklıdır, geliştirme süreci farklıdır. Aslen Linux Mint gibi dağıtım geliştiricileri doğrudan kod yazmazlar, var olan araçları paketlerler veya bu alandaki tecrübelerini kullanıcıların yararına kullanmak adına kullanıcıların sorunlarını çözmek için forumlar kurarlar.

Linux çekirdeği ve GNU araçlarını geliştirmek için gerçekten devasa ekipler bulunurken dağıtımlar için bu süreç aynen işlemiyor, dağıtımların kendine ait özel büyük veya küçük dağıtımdan dağıtıma değişen ekipleri bulunur. Her dağıtım parasını farklı kazanır, bazı dağıtımlar kullanıcıya kendini sevdirir bağış alır bazıları da sunucu tarafını hedefler şirketlere teknik destek sağlar veya şirketler o dağıtımı desteklemek adına sponsor olur.

Bahsettiğim Advisory Board (Technical Advisory Board)'da bulunan insanlar ise Linux çekirdeğinin kendi sistemlerine adapte olması için önerilerde bulunan bir takım gibi düşünülebilir.

Şu adresteki star sayısına bir bak,

Şu liste kernelin MAINTAINERS listesi ve toplamda 25 BİN SATIR.
Buradan bile anlarsın projenin ne denli aktif geliştirildiğini, önemli olduğunu.

Şimdi ikinci iddiana geleyim, dedin ki 2020 yılında çıkan bir oyun bilmem kaç para yatırım almış ama safsata çıkmış.. Sen aptal dolandırıcı bir oyunla kocaman her şeyi ortadaki açık kaynak projeyi karşılaştırıyorsun. Linux kerneli ve Linux tabanlı işletim sistemleri kaç senedir ortada, yeni çıkmadı veya popülerleşmedi.

Apache vakfı olayı hakkında bir bilgim yok ve umrumda da değil, ki çok mantıksız da geliyor. Kime sorarsan sor Linux sunucu işleri için daha hafif, daha hızlı, daha güvenilirdir. Düşük bellekli sunucularda bile hızlı çalışabilir.. Yani Linux'un tercih edilmesinin tek sebebi Apacha vakfı olayı olamaz bence?

Benim gelişim dediğim şey derken? 2008'de zaman durdu da ileriki tarihler yok oldu da 2008'den sonraki gelişmeleri kayıt edemiyor muyuz? 2008'de Windows öndeymiş yani? Ne anlatmaya çalışıyorsun?

Linux hem düşük seviyeli bilgisayarlar hem yüksek seviyeli bilgisayarlarda performans konusunda, özelleştirilebilme konusunda kendini kanıtladı. 1GB bellekli bir bilgisayarda Windows kullanamazken Linux tabanlı bir dağıtımı kullanabilecek olman bile üstünlüğü kanıtlıyor.

Bence sen bu konular hakkında düşünme, bir şey bildiğin de yok zaten. Kullan işletim sistemini boşver. Mahremiyet falan da hiç düşünme, gerek yok.

Linux çekirdektir, kendi içerisinde bir arayüzü yoktur; doğrudan önyüklenemez ve donanımla olan ilişkileri halleder.
Hala saçmalamaya devam ediyorsunuz. Okuma yazmanız varsa;Linux - Wikipedia.
Hakaret cezası yemek istemiyorum çünkü artık 1 ay ceza alacağım. Ama size ben linki atayım siz tahmin edin sizin cehaletinize ne kadar giydirdiğimi;Linux - Wikipedia. İlk cümleyi okuyup, çenenizi kapatın.

Kime sorarsan sor Linux sunucu işleri için daha hafif, daha hızlı, daha güvenilirdir.
Hayır, bu işlerde tecrübeli kimse sorarsan sor;daha hafif, daha hızlı ama daha güvenilir değildir.

Cebinde 200.000₺ varken Tofaş kendini kanıtlar tabii. BMW, Audi, Mercedes kullanamıyorsun o paralara..

Sen Tofaşta sürünmeye devam et.
Aylık 7 TL de bakım ücreti alıyorlarmış bababababa.
İşte bu da niye tofaşta süründüğünün kanıtı. 11.06.2024 tarihinde 7₺'nin size batması için aylık gelirinizin 50₺ olması lazım. 2GB ramli bilgisayarlarınızla Linux'e devam edin.

Attığım linke baktın mı, GitHub linkinde "Linux kernel source tree* yazıyor. Saf bir Linux kernelini düz herhangi bir makinede doğrudan önyüklemeyi denediniz mi? Bir de benim mesajlarımı taramışsın, her şeyden önce benim bilgisayarımın RAM'i muhtemelen seninkinden daha yüksek zaten.

Mesela Windows işletim sistemi de NT kernelini kullanır, NT bir işletim sistemi değildir, çekirdektir. Linux da aynı şekilde.

Linux kernelinin neden resmi websitesi kernel.org?

"Linux is often referred to as an operating system, but in reality, it is more accurately described as a kernel."
"Linux is more of a kernel than an operating system."

Bu konuda seninle daha fazla tartışmayacağım, yaptığın tek şey şunlar ve bir döngü şeklinde ilerliyor,

1-Yazdığım mesajları yarım yamalak okuyorsun, attığım linklere bakmıyorsun,
2-Kendi argümanın için doğru düzgün bile olmayan linkler ve "kaynaklar" buluyorsun,
3-Bunları bana fırlatıyorsun, beni herhangi bir suretle küçümsüyorsun,
5-Alakasız örnekler üretiyorsun,
6- 1. Adıma geri dönüyorsun.

Kernel'in Türkçe çevirisi çekirdektir.

Bana beni çürütmek için verdiğin Wikipedia sayfasında şöyle bir şey de yazıyor:

This article is about the family of operating systems. For the kernel, see Linux kernel. For other uses, see Linux (disambiguation). ("Bu makale işletim sistemi aileleri hakkındadır, çekirdek için Linux çekirdeği sayfasına gidin ..")

Son bir şey daha, aynı Wikipedia'da şu sayfada şöyle yazıyor,

Linux is a family of computer operating systems based on the Linux kernel.
Linux, Linux kerneli tabanlı bir işletim sistemleri ailesidir.

Linux may also refer to:
Linux şu anlamlara da gelebilir:

9885 Linux, an asteroid

Linux distribution, an operating system made as a collection of software based on the Linux kernel
Linux distrosu, Linux kerneli tabanlı yazılımların birleşimi ile oluşmuş bir işletim sistemi.

Linux kernel, an operating system kernel
Linux çekirdeği, bir işletim sistemi çekirdeği.

Son düzenleme:
İşte senin anlamayı reddettiğin şey şu:
Kernel ve OS aynı ismi kullanıyor.

İşte senin kullanmadığın beceri/fonksiyon grubu:
Okumak, görmek, anlamak.

Okumayı reddettiğin, kendi yazdığın cümle:
A family of computer operation systems.
Operation Systems = OS = İşletim sistemi.
Windows NT = Kernel
Windows = OS
Linux = Kernel
Linux = OS

Bkz:
Bkz:

Bkz:

Bkz:
2008 Eylül ayında Microsoft CEO'su Steve Ballmer, dünya genelinde web sunucularının %60'ında Linux'un, %40'ında Windows'un kullanıldığını itiraf etmiştir.
Kaynak: Wikipedia

İşte soru:
Bu adamlar eğer kernellerden bahsediyorsa neden Windows'a Windows NT demedi?

İşte resim:

Soru: Neden her biri işletim sistemi ismiyle anılıyor. "Linux" dahil?

Daha fazla zaman kaybetmeyeceğim seninle çocuk adam.

İfadeler: wie
Konuyu saptıra saptıra buraya kadar getirdin.

İşletim sistemi çekirdeği ile işletim sisteminin tamamı için biz aynı “Linux” ismini kullanmıyoruz. GNU/Linux veya direkt distro adını yani ArchLinux / NixOS / Fedora / Ubuntu vs. diyoruz.

Windows’un Windows NT şeklinde zikredilmemesinin nedeni ise NT kernelinin kapalı kaynak olmasıdır.

Yani sadece Windows NT kerneli kullanabildiği için Windows’a Windows NT demiyoruz. Direkt Windows diyoruz. Ama Linux kerneli tabanlı bir çok işletim sistemi var. Bazıları GNU tabanlı bile değil. Onlara direkt ismiyle hitap ediyoruz. Ne Linux diyoruz ne GNU/Linux diyoruz, hiç birini demiyoruz.

O Wikipedia sitesinde Linux tabanlı işletim sistemi ailelerinden bahsediyor. Teknik açıdan Linux diye bir işletim sistemi yok.

Bundan sonra cevap vermeyeceğim.

Dikkat ettiysen seni hiç bir zaman senin beni aşağıladığın gibi aşağılamadım, böyle bir şey yaptıysam da hemen mesajımı düzenledim sildim. Benim seni eksik olarak nitelemek veya bunun gibi bir derdim yok. Sadece haksızsın ve bunu kabul edip çekilmen gerekirdi. Bu konuda bilgisiz olduğun yazdığın mesajlardan belli.

Son düzenleme:
Linux'ta bir sorunu çözmek haddinden fazla zor. Eskiden uğraşıyordum, uğraşmaya çalışıyordum ama zamanımdan ve konforumdan yemeye başlayınca bıraktım. Halen Mint yüklü ama web kullanmak dışında bir şey yapmıyorum. Artık eminim, son kullanıcılar için bugün ve gelecekte niş bir kitle dışına çıkamayacak Linux.

İfadeler: wie
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…