Bu mesajımı belgeleyen iki linkle birlikte raporlama yaptım fakat "yanlış bilgi" kısmı düzeltilmedi.Çöp bir işletim sistemiyle daha fazla vakit kaybetmemişsiniz ne güzel. Animeci insanların da kaşıkla yemek yeme konusunda yorum yapması çok ilginç siz konuşmayı bile 6 yaşında sökmüyor musunuz?
Sen %70'lik Windows dilim varken neden%0.18'denbir şey bekliyorsun? Beş para edecek bir işletim sistemi olsa en azından %30 falan olurdu.
Dostum, birincisi olarak Linux bir işletim sistemi değildir sadece çekirdeğidir.Bu mesajımı belgeleyen iki linkle birlikte raporlama yaptım fakat "yanlış bilgi" kısmı düzeltilmedi.
Bütün tarihi aldığınızda %4.86 yapıyor fakat 2009'dan bu yana sonuç aynı değil. Fakat hangi linux bağımlısı modun kuyruğuna bastım bilmiyorum yanlış bilgi olarak işaretlemiş.
Desktop Operating System Market Share Worldwide | Statcounter Global Stats
This graph shows the market share of desktop operating systems worldwide based on over 5 billion monthly page views.gs.statcounter.com
Eki Görüntüle 2219143
Arkadaşlar, %0.18 değil %1 olsun ne fark eder? Siz kendinize eziyet etmeye devam edin.
Ayrıca insanların kendilerine eziyet ettiği çıkarımına nasıl ulaştınız? Bugün bir çok insan Windows ile yaşadığı performans problemlerinden Linux tabanlı işletim sistemlerini tercih ederken diğerleri de mahremiyet ve şirketlerin oyuncağı olmamak adına kendi isteği ile geçiyor ve bu konuda gayet mutlu olan insanlar da var. Linux her konuda her daim gelişiyor. Oyun oynama konusunda bile ..Bu mesajımı belgeleyen iki linkle birlikte raporlama yaptım fakat "yanlış bilgi" kısmı düzeltilmedi.
Bütün tarihi aldığınızda %4.86 yapıyor fakat 2009'dan bu yana sonuç aynı değil. Fakat hangi linux bağımlısı modun kuyruğuna bastım bilmiyorum yanlış bilgi olarak işaretlemiş.
This graph shows the market share of desktop operating systems worldwide based on over 5 billion monthly page views.gs.statcounter.com
Eki Görüntüle 2219143
Arkadaşlar, %0.18 değil %1 olsun ne fark eder? Siz kendinize eziyet etmeye devam edin.
Bu mesajımı belgeleyen iki linkle birlikte raporlama yaptım fakat "yanlış bilgi" kısmı düzeltilmedi.
Bütün tarihi aldığınızda %4.86 yapıyor fakat 2009'dan bu yana sonuç aynı değil. Fakat hangi Linux bağımlısı modun kuyruğuna bastım bilmiyorum yanlış bilgi olarak işaretlemiş.
Eki Görüntüle 2219143
Linux, hem çekirdeğin ismi hem de OS yani işletim sistemi. Bilmiyorsunuz diye açayım biraz.Dostum, birincisi olarak Linux bir işletim sistemi değildir sadece çekirdeğidir.
Microsoft veya buna benzer firmalar Linux yatırımlarını müşterileri için yapıyor. Keza Intel veya diğer firmalarda müşterileri için yapıyor. Advisory dediğiniz şey nedir bilmiyorum fakat işletim sistemini destekliyor olarak göstermek için illaki o konuda tecrübeli bir çalışan tutması gerekiyor?İkinci olarak bu işletim sistemi çekirdeğinin ne kadar önemli olduğunu anlamak için sunucuların büyük bir kısmında kullanıldığından ve Microsoft, Intel gibi büyük şirketlerin The Linux Foundation’a hem sponsor olmalarından hem de Advisory boardda kendi çalışanlarından bulundurmalarından anlayabilirsin.
15+ yıldır Windows kullanıyorum ben neden hiç görmedim şu performans problemlerini? 1GB ram'e sahip bilgisayara Windows 10 kuranları gördüm 2016'lı yıllarda. Kasınca da, Windows performans sorunları.Ayrıca insanların kendilerine eziyet ettiği çıkarımına nasıl ulaştınız? Bugün bir çok insan Windows ile yaşadığı performans problemlerinden Linux tabanlı işletim sistemlerini tercih ederken diğerleri de mahremiyet ve şirketlerin oyuncağı olmamak adına kendi isteği ile geçiyor ve bu konuda gayet mutlu olan insanlar da var. Linux her konuda her daim gelişiyor. Oyun oynama konusunda bile ..
Birincisi, cehaletini bu kadar erken aktardığın için teşekkürler; daha işletim sistemi ile onun çekirdeği arasındaki farkı bilmiyorsun.Linux, hem çekirdeğin ismi hem de OS yani işletim sistemi. Bilmiyorsunuz diye açayım biraz.
Microsoft veya buna benzer firmalar Linux yatırımlarını müşterileri için yapıyor. Keza Intel veya diğer firmalarda müşterileri için yapıyor. Advisory dediğiniz şey nedir bilmiyorum fakat işletim sistemini destekliyor olarak göstermek için illaki o konuda tecrübeli bir çalışan tutması gerekiyor?
Bir şeyin yatırım alması veya destek görmesi o şeyin önemli olduğuna işaret değildir. En basit örnek 2020 yılında en büyük firmalardan bile yatırım almış, dünyanın en gelişmiş oyunu dye pazarlanan şeyin bir safsatadan ibaret olduğunu anlamamızın 1 yıl sürmüş olması gibi.
Bunu forumda belki 200 defa söylemiştim fakat tekrar söyleyeyim. Apache vakfındaki kişilerin çoğu aynı zamanda Linux vakfında da bulunuyordu. Kendilerince bunu kullandılar ve insanları Linux'e çektiler. Bir defa kemik oluştuktan sonra da etten ayrılması zor oluyor. Bugün bende web serverlarımda Ubuntu kullanıyorum. Memnun muyum? Hayır. Mecbur muyum? Evet. Nasıl ki Microsoft Office rakibi yoksa Apache ve web serverlar konusunda da Linux'ün rakibi yok. Ama emin olun o yıllarda Apache'yi Linux'te daha stabil yapmasalardı bugün Linux'e kimse dönüp bakmazdı..
15+ yıldır Windows kullanıyorum ben neden hiç görmedim şu performans problemlerini? 1GB ram'e sahip bilgisayara Windows 10 kuranları gördüm 2016'lı yıllarda. Kasınca da, Windows performans sorunları.Oyun oynama konusunda bile dedin ya, işte olay budur. Senin "gelişim" olarak aktardığın şeye Windows 2008'de noktayı koydu zaten? Olay budur. Kendinizi ele veriyorsunuz.
Hala saçmalamaya devam ediyorsunuz. Okuma yazmanız varsa;Linux - Wikipedia.Linux çekirdektir, kendi içerisinde bir arayüzü yoktur; doğrudan önyüklenemez ve donanımla olan ilişkileri halleder.
Hakaret cezası yemek istemiyorum çünkü artık 1 ay ceza alacağım. Ama size ben linki atayım siz tahmin edin sizin cehaletinize ne kadar giydirdiğimi;Linux - Wikipedia. İlk cümleyi okuyup, çenenizi kapatın.Dağıtım ile çekirdek farklıdır, geliştirenler farklıdır, geliştirme süreci farklıdır. Aslen Linux Mint gibi dağıtım geliştiricileri doğrudan kod yazmazlar, var olan araçları paketlerler veya bu alandaki tecrübelerini kullanıcıların yararına kullanmak adına kullanıcıların sorunlarını çözmek için forumlar kurarlar.
Hayır, bu işlerde tecrübeli kimse sorarsan sor;daha hafif, daha hızlı ama daha güvenilir değildir.Kime sorarsan sor Linux sunucu işleri için daha hafif, daha hızlı, daha güvenilirdir.
Linux hem düşük seviyeli bilgisayarlar hem yüksek seviyeli bilgisayarlarda performans konusunda, özelleştirilebilme konusunda kendini kanıtladı. 1GB bellekli bir bilgisayarda Windows kullanamazken Linux tabanlı bir dağıtımı kullanabilecek olman bile üstünlüğü kanıtlıyor.
İşte bu da niye tofaşta süründüğünün kanıtı. 11.06.2024 tarihinde 7₺'nin size batması için aylık gelirinizin 50₺ olması lazım. 2GB ramli bilgisayarlarınızla Linux'e devam edin.Aylık 7 TL de bakım ücreti alıyorlarmış bababababa.
Attığım linke baktın mı, GitHub linkinde "Linux kernel source tree* yazıyor. Saf bir Linux kernelini düz herhangi bir makinede doğrudan önyüklemeyi denediniz mi? Bir de benim mesajlarımı taramışsın, her şeyden önce benim bilgisayarımın RAM'i muhtemelen seninkinden daha yüksek zaten.Hala saçmalamaya devam ediyorsunuz. Okuma yazmanız varsa;Linux - Wikipedia.
Hakaret cezası yemek istemiyorum çünkü artık 1 ay ceza alacağım. Ama size ben linki atayım siz tahmin edin sizin cehaletinize ne kadar giydirdiğimi;Linux - Wikipedia. İlk cümleyi okuyup, çenenizi kapatın.
Hayır, bu işlerde tecrübeli kimse sorarsan sor;daha hafif, daha hızlı ama daha güvenilir değildir.
Cebinde 200.000₺ varken Tofaş kendini kanıtlar tabii. BMW, Audi, Mercedes kullanamıyorsun o paralara..
Sen Tofaşta sürünmeye devam et.
İşte bu da niye tofaşta süründüğünün kanıtı. 11.06.2024 tarihinde 7₺'nin size batması için aylık gelirinizin 50₺ olması lazım. 2GB ramli bilgisayarlarınızla Linux'e devam edin.
İşte senin anlamayı reddettiğin şey şu:Attığım linke baktın mı, GitHub linkinde "Linux kernel source tree* yazıyor. Saf bir Linux kernelini düz herhangi bir makinede doğrudan önyüklemeyi denediniz mi? Bir de benim mesajlarımı taramışsın, her şeyden önce benim bilgisayarımın RAM'i muhtemelen seninkinden daha yüksek zaten.
Mesela Windows işletim sistemi de NT kernelini kullanır, NT bir işletim sistemi değildir, çekirdektir. Linux da aynı şekilde.
Linux kernelinin neden resmi websitesi kernel.org?
"Linux is often referred to as an operating system, but in reality, it is more accurately described as a kernel."Linux: Kernel or Operating System?
Linux Mascot Linux is often referred to as an operating system, but in reality, it is more accurately described as a kernel. This distinction is important because understanding the difference between a kernel and an operating system can provide insight into how computer systems work and the role thawww.linkedin.com
"Linux is more of a kernel than an operating system."
Bu konuda seninle daha fazla tartışmayacağım, yaptığın tek şey şunlar ve bir döngü şeklinde ilerliyor,
1-Yazdığım mesajları yarım yamalak okuyorsun, attığım linklere bakmıyorsun,
2-Kendi argümanın için doğru düzgün bile olmayan linkler ve "kaynaklar" buluyorsun,
3-Bunları bana fırlatıyorsun, beni herhangi bir suretle küçümsüyorsun,
5-Alakasız örnekler üretiyorsun,
6- 1. Adıma geri dönüyorsun.
Kernel'in Türkçe çevirisi çekirdektir.
Bana beni çürütmek için verdiğin Wikipedia sayfasında şöyle bir şey de yazıyor:
This article is about the family of operating systems. For the kernel, see Linux kernel. For other uses, see Linux (disambiguation). ("Bu makale işletim sistemi aileleri hakkındadır, çekirdek için Linux çekirdeği sayfasına gidin ..")
Son bir şey daha, aynı Wikipedia'da şu sayfada şöyle yazıyor,
Linux is a family of computer operating systems based on the Linux kernel.
Linux, Linux kerneli tabanlı bir işletim sistemleri ailesidir.
Linux may also refer to:
Linux şu anlamlara da gelebilir:
9885 Linux, an asteroid
Linux distribution, an operating system made as a collection of software based on the Linux kernel
Linux distrosu, Linux kerneli tabanlı yazılımların birleşimi ile oluşmuş bir işletim sistemi.
Linux kernel, an operating system kernel
Linux çekirdeği, bir işletim sistemi çekirdeği.
Konuyu saptıra saptıra buraya kadar getirdin.İşte senin anlamayı reddettiğin şey şu:
Kernel ve OS aynı ismi kullanıyor.
İşte senin kullanmadığın beceri/fonksiyon grubu:
Okumak, görmek, anlamak.
Okumayı reddettiğin, kendi yazdığın cümle:
A family of computer operation systems.
Operation Systems = OS = İşletim sistemi.
Windows NT = Kernel
Windows = OS
Linux = Kernel
Linux = OS
Bkz:
Bkz:Okuduğunu Anlamanızı Geliştirmek İçin 7 Basit Strateji | Uzaktan Eğitim
Bu yazıda, okuduğunu anlamanın ne olduğunu ve okuma becerilerinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz en iyi stratejileri keşfedeceğiz.www.uzaktanegitim.com
Bkz:
Sağlıklı Beyin İçin 8 Altın Kural - Memorial
Sağlıklı Beyin İçin 8 Altın Kural hakkında detaylı bilgi ve uzman görüşlerine ulaşmak için tıklayın.www.memorial.com.tr
Bkz:
2008 Eylül ayında Microsoft CEO'su Steve Ballmer, dünya genelinde web sunucularının %60'ında Linux'un, %40'ında Windows'un kullanıldığını itiraf etmiştir.
Kaynak: Wikipedia
İşte soru:
Bu adamlar eğer kernellerden bahsediyorsa neden Windows'a Windows NT demedi?
İşte resim:
Eki Görüntüle 2220105
Soru: Neden her biri işletim sistemi ismiyle anılıyor. "Linux" dahil?
Daha fazla zaman kaybetmeyeceğim seninle çocuk adam.