Bu kaç kez söylenecek onlar kod değil komut. Gui uygulama kullanmaktan farkı yok. Ve Gui mağazalar var zaten.Linux denemiş biri olarak konuşuyorum. Her ne kadar güzel bir işletim sistemi olsa da gündelik işler için uygun değil. Sürücü desteği çok az. Olsa bile insanlar bir yandan oyun oynayıp diğer yandan uygulama indirilebilen bir işletim sistemi varken neden kod yazarak uygulama indirilebilen bir işletim sistemini seçsin? Gündelik kullanım için çok zor. Hele ki Linux'u yeni kurmuş bir kullanıcı daha zor.
Linux denemiş biri olarak konuşuyorum. Her ne kadar güzel bir işletim sistemi olsa da gündelik işler için uygun değil. Sürücü desteği çok az. Olsa bile insanlar bir yandan oyun oynayıp diğer yandan uygulama indirilebilen bir işletim sistemi varken neden kod yazarak uygulama indirilebilen bir işletim sistemini seçsin? Gündelik kullanım için çok zor. Hele ki Linux'u yeni kurmuş bir kullanıcı daha zor.
Asus e510ma Laptopumun wi-fi driveri hakkında sıkıntı çekmiştim. En sonunda bulmuştum. Benim sıkıntımdan olabilir bilmiyorum. Ayrıca kod yazmak ile komut yazmak çok benzer. Burada fanboy olmaya gerek yok. Gündelik işler için kullanılan bir işletim sistemi değil. Ama bence gündelik işleri için kullanılan bir işletim sistemi diyorsan buyur kullan. Kimse sana bir şeyi anlatmak zorunda değil.Linux'u denemişsin ama daha kod dediğin şeyin komut olduğunu anlayamamışsın, sürücü desteği neye göre az mesela?
Kod yazmak ile komut yazmak benzer olduğu için kod dedim. Daha kısa. Ona bakılırsa Windows terminal ile de komut yazıyoruz. Kelime daha kısa olduğu için söylüyorum.Bu kaç kez söylenecek onlar kod değil komut. Gui uygulama kullanmaktan farkı yok. Ve Gui mağazalar var zaten.
Ne fanboyu? Spesifik sürücü desteği Windows'a göre geridedir ona bir şey demiyoruz zaten. Ama Windows'a göre neredeyse yok diyebileceğimiz bir şey de yok yani ortada.Asus e510ma Laptopumun wi-fi driveri hakkında sıkıntı çekmiştim. En sonunda bulmuştum. Benim sıkıntımdan olabilir bilmiyorum. Ayrıca kod yazmak ile komut yazmak çok benzer. Burada fanboy olmaya gerek yok. Gündelik işler için kullanılan bir işletim sistemi değil. Ama bence gündelik işleri için kullanılan bir işletim sistemi diyorsan buyur kullan. Kimse sana bir şeyi anlatmak zorunda değil.
Sadece tek bir komutla paket kurabilmek, internette virüs barındırmayacak doğru bağlantıyı bulup, daha sonra indirip kurulum ekranında 5 kez next > next yapmaktan çok daha pratik, daha önce yıllarca Linux kullanmış ve şu an Windows kullanan biri olarak kesinlikle Linux'un paket yöneticilerini tercih ederim.Linux denemiş biri olarak konuşuyorum. Her ne kadar güzel bir işletim sistemi olsa da gündelik işler için uygun değil. Sürücü desteği çok az. Olsa bile insanlar bir yandan oyun oynayıp diğer yandan uygulama indirilebilen bir işletim sistemi varken neden kod yazarak uygulama indirilebilen bir işletim sistemini seçsin? Gündelik kullanım için çok zor. Hele ki Linux'u yeni kurmuş bir kullanıcı daha zor.
Tamam hocam. Siz kapitalist bir firmanın leş işletim sistemini kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca yıllar değil, benim sadece 3 günümü aldı Linux'u kavramak.Akıllı tahtada klavye takılıydı. Windows'a alıştım. Linux'a alışmak için yıllarımı veremem.
Umarım bu cevap ciddi değildir.Asus e510ma Laptopumun wi-fi driveri hakkında sıkıntı çekmiştim. En sonunda bulmuştum. Benim sıkıntımdan olabilir bilmiyorum. Ayrıca kod yazmak ile komut yazmak çok benzer. Burada fanboy olmaya gerek yok. Gündelik işler için kullanılan bir işletim sistemi değil. Ama bence gündelik işleri için kullanılan bir işletim sistemi diyorsan buyur kullan. Kimse sana bir şeyi anlatmak zorunda değil.
Kod yazmak ile komut yazmak benzer olduğu için kod dedim. Daha kısa. Ona bakılırsa Windows terminal ile de komut yazıyoruz. Kelime daha kısa olduğu için söylüyorum.
Neredeyse 3 hafta Ubuntu kullandım.1. Linux işletim sistemi değil.
2. Gündelik işler için uygun, Office'in web versiyonu çıktı, tarayıcı açıp webde de gezinebiliyorsun, ha diyelim halledemedin, sanal makine kurup Windows kurup halledebiliyorsun. Peki neden kullanalım, performansı daha iyi.
3. Sürücü desteği az falan değil, Windows için olan bütün sürücüler Linux içinde yazılıyor.
4. Bir yandan oyun oynayıp uygulama indirememe konusu nereden çıktı be?
5. Kod değil, komut.
6. Hayır, yeni kuran birisi 2 hafta kullansa bırakamıyor zaten.
Bence bu konuyu terkedin ve bir daha bilmediğiniz konulara yazmayın.
Neredeyse yok kelimesini ben kullanmadım.Ne fanboyu? Spesifik sürücü desteği Windows'a göre geridedir ona bir şey demiyoruz zaten. Ama Windows'a göre neredeyse yok diyebileceğimiz bir şey de yok yani ortada.