Linux neden kullanılmıyor?

Yazılım desteği olarak az da değil mesela Windows PS3 kolu için yazılım indirmek gerekiryorken
Linux'da direk çalışıyor ve Intel olmayan Wi-Fi kartlarını seçiyor çalışabile IP almıyor

Gereksiz bloatware ile dolduruluyor.
Öyle olması leş gibi yapmaz. Mükemmel bir işletim sistemidir Windows. Ha kötü taraflarını söylersiniz ona bir şey diyemem. Ancak leş gibi kelimesi Windows'a yakışmaz. Mükemmel bir işletim sistemidir benim gözümde Windows.

Biz zaten Linux'da oyun oynayabiliyorsun demiyoruz ki? Kim niye Linux'a oyun çıkarsın ki? Ayrıca Linux kullanan adam neden oyun için Linux kullanıyor?
Evet haklısınız, Linux'u savunup oyun oynayabildiğini iddia eden kişi çok görmedim. Fakat işte burada da günlük kullanım için Linux'un çok doğru bir seçim olmadığını anlayabiliyoruz. Linux kullanıyorum diyelim bir kere de olsa oyun oynayıp kafa dağıtmak istedim ve o oyunun Linux'a desteği olmadığını gördün, kötü bir şey. Ha diyorsun ben hiç oyun oynamam ona bir şey diyemem. Linux hiç kötü bir yazılım değil, yazılım da falan gerçekten çok yararı oluyor, sonra kişiselleştirmede de gayet iyi. Ama dediğim gibi örnek te verdim gündelik kullanım için pek iyi bir yazılım değil.

Aslında Linux sadece Linux olarak kullanılacak bir şey değil zaten. Masaüstün vardır, o Windows. Birde laptop'un olur oda Linux. Böyle kullanılacak bir şey zaten. Bende öyle yapıyorum.

Windows kurduktan sonra kesinlikle gereksiz hizmetleri kapatmalısın, tonlarca bloatware var gerçekten leş bence. Windows tonlarca şey dayatıyor.

Hayır bence insanlar sadece fanboyluk yapmıyor. O kadar. Yapsalar bile Linux sevmeyen birisine Eşek ibaresini yapıştırmaz. Tebrikler. Fanboylukta 1.'siniz.

Insanlar fanboyluk yapmadigi icin mi Linux kullanmiyor yani?
Kolay gelmediği için veya oyun oynadıkları için Linux'a geçmiyor olabilirler. Bir de bunu düşün.

Akıllı tahtada klavye takılıydı. Windows'a alıştım. Linux'a alışmak için yıllarımı veremem.

Alışacağın şey en fazla bir şeyleri farklı yapmak olur. O da 2-4 ay en fazla. Gören de Japonca öğretiyorlar zannedecek.

Gidip iOS veya Android kullanırken, "Ben onlara alışamam dokunmak neymiş" falan mı diyorsun?

Yok hocam. Dünya üzerindeki tüm oyunları oynamak zorunda hissetmez kimse. Ancak Gamer adı verilen kişiler çok fazla oyun oynar. Desteklenmeyen bir çok program var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…