Linux nedir ve ne için kullanılır?

NyksAngels

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core İ5 3570
AMD Radeon RX 560
8GB kingston 1600mhz ram
1-Linux nedir, ne için kullanılır?
2-Linux ile hack yapılır mı?
3-Linux EXE, APK gibi uzantılar açar mı?
Cevaplar mısınız genel olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:

Linux her kullanıcı türüne hitap eden (biraz bilgisayar bilgisi olması gerekiyor tabii) Windows gibi log tutmayan tamamiyle özgür bir yazılım olan bir işletim sistemidir basit ve yüzeysel bir şekilde cevaplamak gerekirse.
2-) evet yapılır bunun için dağıtımlar var direk Black Arch,Kali Linux ve parrot OS gibi
3-)evet açar APK yöneticisi vs. kullanabilirsiniz.

Linux bir Kernel'dir. Bu Kernel degisiklikler, ekleme/cikarmalarla Windows, MacOS gibi isletim sistemlerine donusturulur. Bu isletim sistemlerine Linux Dagitimlari denir. Debian, Arch bu dagitimlara ornektir.
Gerekli araclari saglar, sen becerebilirsen. Linux indireyim, kendi kendine Face patlatsin diye bir sey yok.
APK'lari bilmiyorum ancak cogu .EXE uzantilari dogrudan olmasa da WINE araciyla acabiliyor. Performans da genelde kabul edilebilir duzeyde oluyor.

Linux değişebiliyor APK'larda mesela FydeOS bir Android sistemi ve o ile açabilirsin APK'ları mantıken EXE ise bir dosyayı yükleyerek anca kurabiliriz ancak herhangi bir oyun için sağlıklı değildir EXE ile kurmak. Linux'un bir sürü farklı dağıtımı vardır mesela en ünlülerinden Arch Linux veya Türk yapımı olan Pardus.

2007 yılından beri evde bilgisayar (Windows) kullanan biriyim ve birkaç gün Linux (Mint) kullanayım dedim ama alışamadım.

Aşırı bir özgürlük sevdanız yoksa bulaşmanızın alemi yok. Richard Stallman falan gibi paranoya derecesinde privacy konusunu önemsiyorsanız falan anca o zaman kullanılır.

Serverlarda liderliği tartışılmaz. Fakat normal kullanıcı için Windows vazgeçilmez bence. MacOS'i de denedim. Onda da müzik produksiyonu veya grafik tasarımı ile falan uğraşmıyorsanız kullanmazdım ben olsam

Özetle: illa kullanacağım diyorsanız alışma süreniz uzun sürecektir.

Linux = Kernel. ( Windows'taki karsiligi NT )
Dagitim = Bu Kernel uzerine kurulu programlar butunu. ( Windows'daki karsiligi direkt windows :) )

Linux yap boz gibi oldugu icin, muhtemelen herhangi bir amac icin kullanabilirsin. Dunyada bir yerlerde sirf Anime izlemek icin optimize edilmis Linux dagitimi falan vardir, eminim.

Neyi acip neyi acamayacagi da nasil konfigure edildigine bakar.

Siber guvenlik ~ hack icin Linux kullanmak zorunda degilsin. Linux kullanarak cok iyi kod yazilir, Hack'in babasi Linux'te yapilir, bilgisayardan en iyi Linux'culer anlar anlamsiz toplumsal mitler. Bilgisayarda profesyonel olarak bir is gorecek olan insan bunu isin dogasina en uygun isletim sisteminde yapar. Her seyi en iyi yapan bir Isletim sistemi yok.

Arkadaşlar teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı