Arkadaşlar merhaba.
Ben Windows 10 yanına bir de Linux kurmak istiyorum. Fakat Linux hakkında pek bilgim olmadığı için hangi dağıtımı kullanacağımı bilmiyorum.
Şu arkadaşın kullandığı nedir?
Bunu kurmak istiyorum. Oldukça hoş görünüyor. Ayrıca nasıl kurulacağı hakkında bilgi verebilirsiniz. .
Ha bu arada, wallpaperı bayağı aradım buradaki fakat bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Bu arada sanırım hata oldu, "ha bu arada, wallpaperı bayağı aradım buradaki fakat bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?" Cümlesi iki kere yazıldı.
Sosyalde dağıtımlar ile ilgili geniş çaplı bir konu vardı bulamadım şimdi.
Duvar kağıdı PS ile 2 dakikada yapılacak bir şey ahım şahım bir yanı yok. Hatta Türk Telekom'u hatırlattı bana.
Sanala kurmak için öncelikle virtual box gibi bir sanallaştırma uygulaması indirmeniz lazım.Ondan sonra kuracağınız sistemi virtualboxda ayarlamanız,isosunu indirip kurulma başlamanız lazım.
Kubuntu veya üzerine KDE kurulmuş Ubuntu bu. Ama özelleştirme yapılmış, dağıtımı kurar kurmaz böyle görünüme sahip olmayacak. Fakat KDE'yi özelleştirmesi çok basittir, az bir uğraşla bundan çok daha güzel gözüken bir sistemin olabilir.
Elin değilim ama sanırım Ubuntu dağıtımı kullanıyor. Bu tarz bir masaüstüne sahip olmak için dağıtımdan çok kullandığınız masaüstü önemlidir. XFCE, Mate, Cinnamon gibi farklı masaüstü türleri bulunuyor. @runit @292941