Linux olarak hangi dağıtım kurulmalı?

Buradaki bir çok insanın aksine ben Ubuntu veya onu baz alan herhangi bir dağıtım kullanmanı tavsiye etmiyorum. Daha özgür ve daha stabil alternatifler varken Ubuntu abartılmış bir dağıtım bence.

Bir arkadaşın bilgisayarında Ubuntu yüklüydü. Çokta sevmiştim bence iyi bir seçim olacaktır

Ubuntu bug dolu, saf olarak kullanmanızı önermem.

Kubuntu ya da KDE Neon öneririm. Kullanıcı dostudurlar, çok zorlamazlar.

ElementaryOS kullanabilirsin, özelleştirme seçeneği fazla.

Bir arkadaşın bilgisayarında Ubuntu yüklüydü. Çok da sevmiştim bence iyi bir seçim olacaktır

Kendin deneyip hangisi sana göre daha iyi bulman lazım. İstersen Mint ile başlayabilirsin. Ben ilk başladığımda Kali kurmuştum, daha sonra alışamayıp Mint'e geçtim. Ondan sonra sıra, sıra denemeye başladım hangisi daha iyi diye.

Abicim Ubuntu'mu Kubuntu'mu anlamadım gitti ama fotoğrafta Ubuntu 20.04 yazıyor Ubuntu'mu?
Kubuntu zaten Ubuntu olarak gözüküyor neofetch gibi yazılımlarda. Ubuntu gibi buglu bir dağıtım yerine Kubuntu kurabilirsiniz. Kendim de Kubuntu kullanıyorum ve çok memnunum.

%95 ihtimal evet. KDEli ubuntu uğraştırıcı olur, Kubuntu size hazır KDE kurar.
Peki. Çok teşekkür ederim. Dual Boot'u sadece macOS kurulum videolarından gördüğüm için zor bir şey sanıyordum. Sadece diskte alan ayırmalıymışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…