Linux tmm çok iyi olabilir ama bunun bana veya başkalarına ne faydası var. Android mi yoksa İos mu paradoxunun aynısı bu post kullanıcının ilgi ve alakasına ne hitap ediyorsa ona göre o iyidir. Yok performans falan hikaye. Zaten bu tarz konular anca bizim ülkemizde tartışılır yurtdışındaki adamın performans gibi bir kaygısı falan olmuyor. Adamlarda her şey zaten çok ucuz rami çok mu kullanıyor sistem gidiyor 1 daha alıyor tmm .s.s performans gibi şeylerden dert yananlar parası olmayıpta alamayanlardır net.
Bilmiyorum PS4 mesela çoğu oyunu güzel oynatıyor nedeni nedir? Optimizasyon.
Windows tarafı bir şeyleri optimize etmiyor mesela. Yeni çözümler getiriyor ama kaynak kullanımı artıyor. Bundan ötürü de insanlar yeni donanım alma gereği duyuyor.
Hiç de dedikleri gibi bir işletim sistemi değil bir ton dağıtım var zorunluluktan ofiste Windows kullanıyorum gereksiz bir ton program boştayken yediği RAM miktarı kabul edilebilir seviyede değil çok yavaş çokça hatası var kesinlikle Linux dağıtımlarında böyle bir sorun görmedim çözülemeyecek problem diye bir şey yok Linux dağıtımlarında. Senelerdir kendi evimde Linux kullanıyorum gidip Arch Linux videoları izleyip "eheeğğ her şeyi terminalden yapıyoruz olmaz böyle şey" diyorlar açıkçası Linux Mint kullanan bir kullanıcının Terminale hiç denebilecek kadar az girdiğini söyleyebilirim.
Evet hantal kelimesi vardır. Çünkü Windows, Linux işletim sistemine göre hantaldır.
Gereksiz kelimesini nerede kullandım bilmiyorum ama büyük ihtimalle gereksiz hizmetler ve uygulamar vardır Windows'ta, ondan demişimdir.
@Timuçib ben terminali seviyorum. Önyargıları kırmak lazım. Hatta bazen sistem çökse de tty1'de vakit geçirsem diyorum. Bunun dışında oyun bile oynuyorum.
Eki Görüntüle 1756330
Bir yandan terminalde bir şeyler yapıyorum. Açık olan uygulamalar, Google Chrome ve 20 sekme, Apple Music, Spotify, WhatsApp, Steam, Epic Games, EA App, Xbox, Discord ve VS Code.