Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok hocam. Mining hayatımda hiç yapmadım dediğim gibi stajyerim ofiste C yazıyorum.
Hocam vaktiniz varsa görev yöneticisinde açık olan uygulamaların Ram kullanımlarını atar mısınız? Zaten RAM kısmına tıklayınca en çok Ram tüketen uygualamaları gösteriyor.

Justin Bieber dinleyenlerin %99'u da ayni sekilde davraniyordur muhtemelen. Hayat boyle bir sey suru psikolojisi diye bir sey var. Daha cok zeka sorunlu insanlarda belirgin oluyor.
Vallahi abi ben de zeki değilim ama insanlara saygılıyımdır, en azından saygılı olsalardı. Neler neler geldi, rapor ettim silindi mesajlar.

Vallahi abi ben de zeki değilim ama insanlara saygılıyımdır, en azından saygılı olsalardı. Neler neler geldi, rapor ettim silindi mesajlar.

Zeki olmamak sorun degil aslinda tabii geri zekalı olmak bir sorun, zaten zeki insanlarin gerizekalilara oranla cok daha nadir dogdugu da bilinen bir gercek. O yuzden bu hayatta cok populer olan her şeyin icinde suru psikolojisi ve aptallik var.

Sizce Linux güzel mi
Çogunlukla güzel olsa da bazı eksiklikleri var. Masaüstü bilgisayarimda Pop_Os ve Windows 10'u dual boot olarak, eski laptopumda ise Linux Mint 19.2 ve Windows 8.1'i dual boot olarak kullanıyorum. Bence en doğrusu bu. Çünku ikisinin de kendine gore avantajlari var. Mesela eski laptopumdan örnek vereyim. Steam Linux Mint 32bit'de sorunsuz olarak çalışsa windowsa ihtiyaç bile duymam. Ama çalışmıyor maalesef. Değişik değişik sorunlar çıkartıyor. Ama kod yazarken Linux Mint daha yararlı oluyor. Compile etmesi 1 saat sürmüyor. Masaüstü bilgisayarımda ise durum daha farkli. Unity ile oyun geliştiriyorum, Unity pop_os'de çalışsa da tamamen entegre bir çalışma ortamı olmuyor. Belki benim beceriksizliğimdir ama Visual Code'u (ya da herhangi bi IDE'yi) Linuxta Unity ile entegre çalıştırmayı bir türlü beceremedim. Sözün özü ikisinin de kendine göre avantajları var. Hangisi işinize geliyosa onu kullanin. İkisi de işinize geliyosa benim gibi dual boot kullanin.

Fanboyluğun bi anlamı yok.

Konuya göz atarken bir şey dikkatimi çekti Linux kullanan kişiler hep Windows'unun mavi ekran verdiğini ve takıldığını söylüyor, ben 2017'den beri Windows kullanıyorum ve sadece 2 kez mavi ekran verdi (HDD bozulduğu için). Takılma konusuna gelirsek normal bir şekilde Windows kullanırken hiç takılma ile karşılaşmadım, arkadaşım fotoğraf ve video düzenliyor Photoshop üzerinden ve hiç takılma ve çökme yaşamadığını belirtiyor. Zamanında bende Blender gibi 3D düzenleme programları kullandım fakat herhangi bir mavi ekran ile karşılaşmadım. Yani özetle Linux kullananların sistemi mi kötü anlamadım.
Windows'da sistemi sonuna kadar kullanıp sistem zorlandıktan sonra takılınca hemen Windows'a suç atılıyor bence bu algının olması çok saçma.

Bahsettigin mavi ekran hikayesi eskiden oluyordu Windows'a Windows 2000'den sonra bu problemler iyice azaldi. Tabii Windows'u savundugum dusunulmesin bu yuzden. Windows'su anda isletim sistemleri arasinda en guvensiz ve instabil olani.

Kullanisli degil mi? Windows'un neresi kullanişlı Allah aşkına? Benim bazi islerimi halletmem icin gui bile acmama gerek yokken windows mu kullanisli oluyor?
Hocam herkes sizin gibi değil, toplumunun çoğunlukla Windows kullanmasının bir sebebi var buda Windows'un güzel bir GUI'si olmasıdır.

Linux kötü diyen olmadı ki zaten oyun şirketleri Linux'e oyun portlama gereği duymuyolar en basit açıklaması.

Kötü bence, insan bir kolay yolla herhangi bir şey kurabileceğim bir uygulama tasarlar her şey kod, ben hangi birini ezberleyeyim. Windows'ta tıklıyorsun hallediyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…