Linux olmadan olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben neyim? Windows 8.1-10-11 , Linux kullandım zamanında. Oyun oynayan birisi olarak Windows açık ara farkla önde ama linux da kötü değil yazılım için çok iyi ki zaten virtual box'tan kullanıyorum.

Nedenini soruyorum sadece? Bu mesajda verdigin ornekleri istemistim ? Zorla kullan diyen yok.

Linux harika bir çekirdek (?), alıştıktan sonra kullanması da epey keyifli ve basit oluyor ama bazı insanlar için önemli olabilecek konularda eksik olduğu da aşikar. Bu konu benim için oyunculuktur, çok fazla oyun oynayan biri olduğumdan dolayı Linux'ta pek vakit geçiremiyorum. Wine, DXVK, ProtonDb, Lutris, PoL gibi çözümlerin hepsinin farkındayım ve zamanında hepsini de denedim ancak bu çözümler hiçbir zaman benim için rahat bir oyun deneyimi sunamadılar.

Hatta native Linux desteği olan oyunlarda bile zaman zaman sorun yaşadığım olmuştur. O nedenle insanlara Linux diretmenin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Bence Linux sevmeyen insan çoktur, ancak Linux'tan nefret eden insanlar varsa buna siz sebep oluyorsunuz gibi geliyor, direttiğiniz sürece Linux'tan nefret eden bir kitle besliyor ve büyütüyorsunuz. Bence gerek yok, Linux'un Windows'dan daha iyi bir "işletim sistemi" olduğu aşikar. Başkaları kullanmadı veya sevmedi diye bu gerçek değişecek değil. macOS bile Windows'tan çok daha iyi bir işletim sistemidir bırakın Linux'u yani.

Kim diretiyor anlamadım ki. Konuda kimse kimse bir şey diretmiyor. Adam diyor bak: "Kali Linux kullanıyorum, Linux gündelik için hiç iyi değil".

Linux kullan ve kullanma kimsenin umurunda değil gelip burada Windows kullanan "enayi" algısı yapma. Sorsam 3-4 ay Linux kullancısındır.
Kardeşim kim yapıyor bunu? Sen niye ortalığa fitne fesatlık karıştırıyorsun. Ben böyle bir şey yapmıyorum.

Size fazlasiyla katılıyorum. Ben sahsi olarak Linux'da oyunculuk konusunda fazla sorun yasamadim ama yasayanlar da var. Zaten bilgisayari sadece oyun oynamak için kullanan birine Linux onermem. Linux'da oyun oynanir mi, oynanir ama ugrasirsan oynanir. Ugrasmana da deger, daha iyi performans alirsin ama son kullanici bunlari yapamaz. Linux'dan nefret edenlerin cogu kullanamadigindan nefret ediyor.

Görmediniz mi? Komik. Diger windows vs Linuz konularini okuyun lutfen.

Açıkçası forumda insanlarla kapışmaktan veya kapışmalarını izlemekten daha önemli işlerim var. Ubuntu var zaten bir cihazımda. Gayet memnunum. İlla kendimize Linux'çu Windows'çu diye etiket takacak kadar gönül bağı kurmaya gerek yok. Ürün işte bunlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…