Linux harika bir çekirdek (?), alıştıktan sonra kullanması da epey keyifli ve basit oluyor ama bazı insanlar için önemli olabilecek konularda eksik olduğu da aşikar. Bu konu benim için oyunculuktur, çok fazla oyun oynayan biri olduğumdan dolayı Linux'ta pek vakit geçiremiyorum. Wine, DXVK, ProtonDb, Lutris, PoL gibi çözümlerin hepsinin farkındayım ve zamanında hepsini de denedim ancak bu çözümler hiçbir zaman benim için rahat bir oyun deneyimi sunamadılar.
Hatta native Linux desteği olan oyunlarda bile zaman zaman sorun yaşadığım olmuştur. O nedenle insanlara Linux diretmenin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Bence Linux sevmeyen insan çoktur, ancak Linux'tan nefret eden insanlar varsa buna siz sebep oluyorsunuz gibi geliyor, direttiğiniz sürece Linux'tan nefret eden bir kitle besliyor ve büyütüyorsunuz. Bence gerek yok, Linux'un Windows'dan daha iyi bir "işletim sistemi" olduğu aşikar. Başkaları kullanmadı veya sevmedi diye bu gerçek değişecek değil. macOS bile Windows'tan çok daha iyi bir işletim sistemidir bırakın Linux'u yani.