Bence linüx saçma. İnsanlara soruyorum neden linüx kullanıyorsun diye, bana rami az kullanıyor felan diyolar. Tam fakir işi. Bi anlamı yok. 8GB ram takınca her sistem calısır yıl 2023. Linüxcülerin mağradan çıkma vakti gelmiş.
Saçma sapan kod yazmadan her işini rahatlıkla yapabilmek yeter bence. İki websitesi giricem diye kod yazmakmı ? 2023 de yaşıyoruz. Ha sizin beyin ms-dos da kalmışsa bişey diyemem. Desemde anlayamazsın zaatn.
Yaptığın herşeyi windows da mause ilede 3-5 saniyede yapabiliyorum. Bariz şekilde çöpüx tam amele işi. Windows gibi bir rahatlık varken amele olmaya gerek yok.
Usta biz da komut yazarak "şak şuk" yapıyoruz zaten. Yazdıklarımız kod değil komut ve bir satırı bile doldurmuyorlar genelde. Hala daha klavyeye bakıp doğru tuşu arayarak yazmadığın sürece büyük bir hız kaybı söz konusu değil.
Ek olarak sen bir yazılım indirmek istediğine Windowsta önce internette arama yapıp indirme yolunu bulman lazım, bunu yaparken de virüs içerebilecek kaynaklardan da kaçınman gerekiyor. Linuxta buna gerek yok, tek komutunla güvenilir repodan indiriyor paketi işletim sistemi.
Ben de uzun bir süredir Linux kullanmıyorum oyun oynadığım için ama sırf 2 3 komut yazdın diye Linux'a öcü gözüyle bakmaya gerek yok. Onun da tıpkı Windows gibi dosya yöneticisi var, arayüzü var, dağıtıma göre uygulama mağazası var, medya oynatıcıları var vs..