C# microsoft tarafindan gelistirildiginden Linux'a destek verseler islerine gelmez.Şu konularda fikrim sanırım çok absürt bir şey olana kadar değişmeyecek.
1.C# Windows ve Visual Studio ortamında daha rahat ve kullanımı daha çeşitli ve kolay.Diğer programlama dillerinde ObjecC ve Swift konularının Macos'da daha kolay olacağını tahmin ediyorum.Geri kalan dillerde konu sahibine katılıyorum.
2.Grafik arayüzü ve ulaşılabilirlik kısmı Windows'da daha kolay ve kimse kolay kolay terminal ekranı ile uğraşmak istemiyor normal kullanıcı için konuşuyorum.Hatta söylesem yapsa kısmına geçmek üzere bekliyorlar.Ve Windows'da grafik arayüzlü program daha çok olduğu için dikkat çekiyor.
3.İş yaşamında kullanıcılar sistem ile değil yapacakları iş ile uğraşmayı ve bunun bir platform olarak desteği ve sağlamlığına bakar.Bu konuda Macos açık ara öndedir fakat Windows'dan maliyet bakimindan fazla olduğu için geride kalsa bile çok özel projelerde hala vaz geçilmez gibi.
4.Bilimsel işlem yapan,Sistemin her devresine hükmetmek isteyen,Az sistem elemanı ile çok iş yapmak isteyenlerin tercihi hep linux olacak çünkü herşeyi açık ve herkes ihtiyacı doğrultusunda kendi gelistiriyor ve yayıyor.
5.Her sistemin kendi sistem parçası kullanma şekli farklı olduğundan bu çok işlemci kullandı ,şu az ram kullandı demek bana göre mantıklı değil.
Kısaca hepsinin şuan diğerlerine göre üstün ve eksik tarafları var ve su daha iyi olması için bence yukarıdaki saydıklarımın hepsini sağlaması lazim.
Olmuyor hocam. Cmd'de Powershell'de hic rahat degil.Bu muhabbetlerin hepsini CMD ve Powershelle de yapabilirsin.
Evet ben de pek severim Linuxcuğu.
Bence Linux çok güzel. Birçok yazılım işini hızlıca hallediyorum. Kütüphane tanıtmak ve kurmak diğer sistemlere göre daha kolay. Otomatizasyon yapmak daha basit. Mesela bir bash script yazdım, format attıktan sonra spotify'dan opengl'e kadar her şeyi kuruyor ve gerekli kısayol (*.desktop) dosyalarını vs oluşturuyor. İşletim sistemi tasarımı da gayet başarılı. Bütün sistemleri "dosya sistemi" gibi soyutlamışlar, işlemci kullanımını bile sadece dosya okuyarak ölçebiliyorum. Bunlar çok güzel tarafları ama maalesef hiçbir GUI sistemini teknik olarak beğenmiyorum. Görsel olarak hepsi çok özelleştirilebiliyor, güzelleştirilebiliyor ama teknik açıdan KDE'den XFCE'ye kadar hepsi güvensiz. Özellikle ekran kartı olmak üzere bazı sürücüler ile arası iyi değil veya mtp gibi bazı IO protokolleri düşük performanslı çalışıyor. Ext dışındaki dosya sistemlerinde de maalesef pek iyi değil. Ancak bunlar benim için o kadar elzem şeyler değiller. Bana sağladığı kolaylıklar çok daha çekici, o yüzden birincil işletim sistemi olarak Linux (çoğunlukla Ubuntu ve Ubuntu temelli dağıtımları) kullanıyorum. Windows'u ise daha çok oyun oynamak ve office yazılımları için kullanıyorum. Bunların maalesef henüz bir çözümü yok Linux'ta. (Evet Proton çok güzel ama Windows dururken Proton ile oyun oynamak bana pek mantıklı gelmiyor.)Dün Windows yükledim. Çok yetersiz ve yavaş geldi.
Terminal ile işleri hızlıca yapabilmek çok iyi.
Gerek Java, gerek C#, gerek C/C++. Terminal ile kod yazıp, test ediyorsun hemen.
Ayrıca ihtiyaç fazlası her program var.
Sizce Linux güzel mi?
macOS'de gayet guzel bir isletim sistemi. UNIX-Like. windows kullanacagima kesinlikle macOS kullanirim.Bence güzel evet ama Mac OS X'de fena değil.
Konudan bağımsız Windows 11 kullanıyorum 1 seneye yakındır Format atmadım.Macos kullananları sen bir düşün hatta yanlış bir kişinin eline terminalde sistem düzenlerken Linux cökertenleri.Hepsinin eksiği ve fazlası var.Ubuntu 6. Sürümünde yaşadığım hatayı cozemeyip silmiş ve Windows'a geri dönmek zorunda kalmıştım.İş yaşamında proje yetiştirirken kimse bununla uğraşmak istemez.Hâla hayir diyorLinux'u kotuleyenlerin bir tane dogru duzgun cevabi olsa şaşarım zaten. windows'unuz ile iyi şanslar. Duzenli format atmayi unutmayin.
Anlatmak istediğim bu.Ne yapmak istiyorsan o na göre sistem seçmek daha mantıklı.Gerisi sidik yarışı oluyor.Yoksa Macos daha az çöküyor ama sistemi kısıtlı linuxdan.Bakiniz forum Sistemim çöktü diye açılan Macos konu sayısı.C# microsoft tarafindan gelistirildiginden Linux'a destek verseler islerine gelmez
Ben de baya winZort kullandim. Sistem hep gittikce yavasladi. Zaten yazmıştım yukaridaki mesajimda.Konudan bağımsız Windows 11 kullanıyorum 1 seneye yakındır Format atmadım.Macos kullananları sen bir düşün hatta yanlış bir kişinin eline terminalde sistem düzenlerken Linux cökertenleri.Hepsinin eksiği ve fazlası var.Ubuntu 6. Sürümünde yaşadığım hatayı cozemeyip silmiş ve Windows'a geri dönmek zorunda kalmıştım.İş yaşamında proje yetiştirirken kimse bununla uğraşmak istemez.
Aslında, veriyorlarC# microsoft tarafindan gelistirildiginden Linux'a destek verseler islerine gelmez.
Aslında, veriyorlar
Install .NET on Linux distributions - .NET
Learn about how .NET is available on Linux. .NET can be installed through a package manager, a snap package, or manually.learn.microsoft.com
Hocam yazmadığım şey değil 10.000 satır ayrıca 200-300 o kadar basit şeyler değil. Şu an bir simülasyon ödevi yazıyorum. Unity3D + Linux + C#10 bin satırlık kodlardan bahsediyorum.200 satırlık sadece c# veya .net core kullanılacak olabilir.
Sen objektif değilsin. Hakaret edeceğim diye de süslü cümleler kullanman bastiliğini gösterir senin.W11 i hiç bir zaman övmedim. Oyun açısından 10'a göre daha iyi dedim. Daha şık ve kullanışlı.
Olmaz diyemem yapılıyor ise en güzeli budur.Başta da belirttiğim gibi kim hangisinden çalışma stretejisi bakımından daha çok performans alıyor ve yararlanıyor ise onun için en iyisi o dur.Visual Studio kullansam ve Windows kullansam çok hantal çalışırdı. Yüksek sistem gereksinimi ihtiyacı olurdu ama Linux'un hızlı olması ve VS Code avatanjı sayesinde çok güzel kullanıyorum.