LoL'ün desteği şu an yok. Birkaç aya gelebilir tekrar. Roblox waydroid ile oynanabiliyor. @Bayram Tempest 2 GB RAM ile oynuyordu waydroid ile yanlış hatırlamıyorsam.
Windows'ta daha optimize ve akıcığı çalışacağını düşünüyorum yine de araştırmak lazım zaten LoL ve Roblox gibi oyunlar her bilgisayarda oynanabilecek oyunlar rahatça yine de araştırıp geçip geçmemek sana kalmış.
LoL'ün desteği şu an yok. Birkaç aya gelebilir tekrar. Roblox waydroid ile oynanabiliyor. @Bayram Tempest 2 GB RAM ile oynuyordu waydroid ile yanlış hatırlamıyorsam.
Zaten hep çalışması lazım çünkü Android olarak görüyor sistemi ve arka planda LineageOS çalıştırıyor. Linux'la uyumsuz olsa bile waydroidle kolayca çalışır.
Hocam oyundan oyuna göre değişir, sisteminiz çok eskiyse ve Windows oyunlarını oynayacaksanız wined3D araya aracı eklediğinden dolayı perfomansınızı düşürebilir. Eğer Vulkan destekleyen bir ekran kartınız varsa, DXVK ile wined3d den daha iyi performans ve daha düşük işlemci kullanımı görebilirsiniz, hatta Windows'tan daha stabil bile çalışıp bazı küçük hataları giderebilir. Mesela hot pursuit 2010 da bazı grafiksel hatalarımı düzeltip kontrollerimin kaydolmaması hatamı düzeltmişti.
Oyundan oyuna değişiyor ben Windows'ta CS:GO'da 80 FPS ve droplu şekilde oynarken Linux'ta çok rahat 200 FPS ve akıcı bir oyun oynayabiliyorum.
Dağıtımım Arch Linux.
Hocam bilmiyorum ama oynansa bile çok sürmeyecektir. LoL yakında Vanguard'a geçecek ve bu tür kernel anti cheatler özel olarak Linux'a bir destek sunmadığı sürece hiçbir şekilde çalıştırılamıyor.