Linux sildikten sonra boot menüsünde USB bellek gözükmüyor

• Konuyu başlatan Evoura
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 1.087

Evoura

Centipat
Dün Linux kurmuştum biraz sorun çıkarmıştı silip başka bir versiyonunu kurmak istedim. Linux'u kaldırmak için internetten birkaç anlatıma baktım. Easybdc programı ile "install vista+ bcd/bootmgr" seçeneğini seçip write MBR dedikten sonra Boot menu kısmından skip Boot menu dedim. Daha sonra bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet dedikten sonra Ubuntu'nun kurulu olduğu diski sildim. Fakat şu an grub hala yüklü. Ayrıca bu işlemleri yaptıktan sonra tekrar Rufus ile yeni Ubuntu versiyonunu flash belleğe yazdırdım ama şu an Boot menude flash bellek görünmüyor. Sadece Ubuntu ve Windows görünüyor. Windows'u seçtiğimde Windows açılıyor ama Ubuntu'yu seçtiğimde grub vs. bir şeyler yazıp komut ekranında kalıyor.

Nasıl Boot menusunde bu flash belleği görünür hale getirebilirim?

Sanırım Easybdc ile write MBR dedikten sonra oldu bu sıkıntı. Normalde bilgisayarım UEFI.

Secure Boot'u kapat. UEFI,CSM ve Legacy gibi seçenekler görüceksin. Hepsini sırasıyla dene. USB'n gözükecektir. Olması gereken UEFI olandır. Yapmanız gereken tek şey vardı, yüklemek istediğin Linux kurulumunu başlatıp, kurulum sırasındaki bölüm ayarlanan bölümde diskinizi biçimlendirmek olmalıydı. Yaptığınız aşamalar dual boot kullanan kullanıcılar içindi. Dual boot'mu kullanıyordunuz? Eğer öyleyse tüm aşamaları doğru yaptınız. Dediğim gibi boot menüsündeki bahsettiğim ayarları değiştirerek USB sorununu çözebilirsin. Boot menüsündeki priority kısmında sistem 1. olarak ne ile başlıyor söyleyebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı