Steam Linux Steam oyunu açılmıyor

LLuser

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlarla bu oyunu oynayacaktık, oyunu ben buldum proton DB'ye baktım Bronze olarak gözüküyor. İnsanların yorumlarına göre 5-10 FPS sorun yaşasalarda akıcı bir şekilde çalışıyormuş. İnsanların kullandığı proton sürümlerine baktım denedim hala aynı hata var. Winetrics protontrick gibi şeyler varmış Winetricks'i açmam gerek ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Lutris nasıl kullanılır bilmiyorum.

1726727745306.png
1726728020770.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Steam kapalıyken protonup-qt çalıştırıp proton ge 9.13 yükle sonra Steam açıp ayarlardan compatibility e gelip yeni 9.13 seç. ProtonDB de yazan Tweak'leri oyunun özelliklerine gelip ekle. Muhtemelen çalışacaktır.

İş yeri bilgisayarından yazdığım için Windows + Edge çıkmış 😆

Tweak nedir acaba?
Protonup-qt yi nasıl çalıştıracağım?
Proton dB de 5-010'a geçin diyor?

(Linki görmemişim pardon. D)

Oyunun özelliklerindeki başlatma ayarına girdiğin şeyler. Protondb de paylaşıyorlar. xnafx40_redist.msi bu uygulamanın da yüklenmesi gerekiyormuş ama steamworks halletmesi gerekiyordu.

GE versiyonu biraz daha gelişmiş oluyor. Çalıştıramadığım bazı oyunlar GE ile sorunsuz çalıştı.

Son düzenleme:
Oyunun özelliklerindeki başlatma ayarına girdiğin şeyler. ProtonDB de paylaşıyorlar. XnaFX40_REDist. MSI bu uygulamanın da yüklenmesi gerekiyormuş ama steamworks halletmesi gerekiyordu.

GE versiyonu biraz daha gelişmiş oluyor. Çalıştıramadığım bazı oyunlar GE ile sorunsuz çalıştı.

Sürüm ekleye tıklıyorum, açılan sürüm ekleme penceresininde hiçbir şeye tıklayamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı