Linux sürümlerinde sinyal yok yazısı

Dirtys

Centipat
Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle bir kaç gündür bir sorunla karşılaşıyorum. Bilgisayarımda Windows 10 yüklü ve bunun yanı sıra Linux kurmaya çalışıyorum. Linux, kurulumunu çalıştırıyorum ve tam setup ekranında ekran kararıyor. Monitörde sinyal yok yazısı çıkıyor fakat monitörün tuşuna basıp ardından kapatıp açtığımda sorun düzeliyor. Geçici olarak ortalama 1 dakika sonra tekrar ekran kararıyor. Ekranı açıp kapatarak yüklemeyi bitirsem bile normal giriş yaptığım zaman durmadan bunu yapıyor. Bunun dışında, bütün Linux sürümlerinde de aynı sorunu yaşıyorum. Nomodoset ayarlarında çalıştırdığım zaman sorunsuz çalışıyor. Not: Ekran kartım AMD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana monitörle alakalı bir durum gibi geldi. Monitörünüz farklı bir tür mü?
Hayır, monitörüm normal. Çünkü, öncesinde ortalama 2 yıl önce işim gereği bir Linux dağıtımı kurmuştum ve sorunsuz çalışıyordu. Şimdi ise "nomodeset" ile çalıştırdığım zaman, sorunsuz fakat normalde belirttiğim sorun mevcut.

Onboard ekran kartınız varsa bir de onda deneyin bakalım nolacak.
Maalesef, Onboard ekran kartım bulunmuyor. Fakat, dediğim gibi sorun büyük ihtimal ekran kartından dolayı "nomodeset" ayarında sorunsuz çalışıyor.
Onboard ekran kartınız varsa bir de onda deneyin bakalım nolacak.
Maalesef, Onboard ekran kartım bulunmuyor. Fakat, dediğim gibi sorun büyük ihtimal ekran kartından dolayı "nomodeset" ayarında sorunsuz çalışıyor.
Hocam, "Nomodeset" ayarında ekran çözünürlüğü ayarlanabiliyor mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı